Gündem
  • 5.12.2016 02:51

Şehit cenazesinde üzen detay

Oğlunun tabutunun başında “Canım oğlum, senin için, vatan borcun için dik duruyorum, kınalı kuzum’ diye ağıt yakan şehit annesi Hatice Mutlu herkesi gözyaşlarına boğdu

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlere yönelik operasyonda şehit olan 23 yaşındaki sözleşmeli er Özgür Mutlu’nun cenazesi Kırıkkale’de toprağa verildi. Şehit Mutlu’nun cenazesi önceki gece Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi morguna getirilip bekletildi. Gürler Mahallesi’ndeki baba evine getirilen Mutlu’nun cenazesi helallik alındıktan sonra Nur Camii’ne getirildi. Cenaze törenine Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, il müdürleri, siyasi parti yöneticileri ile kalabalık bir grup katıldı. Şehit er Özgür Mutlu’nun emekli babası Güngör, annesi Hatice, kız kardeşi Gülçin Mutlu ve anne annesi Sula Yüce ağlamamak için kendilerini zor tuttu.

‘Sevinmesinler’

Şehidin annesi Hatice Mutlu, oğlunun tabutunun başında Türk bayrağını ve fotoğrafını öperek, “Yavrum; hainleri sevindirmemekk için ağlamayacağım. Canım oğlum; senin için dik duruyorum. Vatan borcun için dik duruyorum. Kuzum için ben selam verdim, kuzuma dik duruyorum. Seni böyle uğurlayacakmışım kınalı kuzum, düşmanlar sevinmesin kuzum” diye ağıt yaktı.

Cenaze namazı sonrası askeri törenle top arabasına konulan şehit er Özgür Mutlu’nun cenazesi, Kırıkkale Şehitliği’nde toprağa verildi.

Tabutuna damatlığı konuldu

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada 2 arkadaşı ile birlikte şehit olan Piyade Sözleşmeli Er 20 yaşındaki Servet Tomak’ın cenazesi, memleketi Gaziantep’te düzenlenen törenle toprağa verildi.

Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine birkaç ay sonra yapmayı planladığı düğününde diyeceği damatlığındaki gömlek ve kravatı konulan şehidin annesi Hacer Korkmaz, “Oğlum şehit oldu ya bu bana yeter. Ağlamayacağım” dedi. Şehit Tomak’ın cenazesi, cenaze namazının ardından Asri Mezarlık’taki şehitlikte toprağa verildi.

Güncellenme Tarihi : 5.12.2016 02:54

İLGİLİ HABERLER