Gündem
  • 22.3.2007 15:08

SEZER: "STRATEJİK İLİŞKİLER ÜZERİNDE MUTABIKIZ"

ANKARA - Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türkiye ile Mısır'ın "stratejik ilişkilerinin bütün yönlerini ele alacak bir resmi çerçeve oluşturma" konusunda mutabık kaldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Sezer, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile düzenledikleri ortak basın toplantısında, "Mısır'ı ikili ve bölgesel düzeyde önemli bir dost ve ortak olarak görüyor, ilişkilerimizi her alanda daha da ileriye götürmek istiyoruz" dedi.

 Sezer, görüşmelerde ayrıca iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunulduğunu bildirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Orta Doğu'da giderek ağırlaşan sorunlar bölge halkları arasında karamsarlığa yol açmaktadır. Bölgede var olan sorunların çözümünde uluslararası toplumun, özellikle de bölge ülkelerinin, sorumluluk ve istenç sergilemesi zorunluluğu bulunmaktadır. Bölgenin iki önemli ülkesi olan Türkiye ve Mısır'a bu bağlamda önemli görev düşmektedir." Cumhurbaşkanı Sezer, bu çerçevede Irak'ın toprak bütünlüğünün ve ulusal birliğinin korunması konusundaki ortak kararlılığın yinelendiğini söyledi. Sezer, "Filistin sorununun ivedilikle çözümlenmesi yönündeki bölgesel ve uluslararası çabalara tam desteğimizi dile getirdik" diye konuştu.

 Mısır Cumhurbaşkanı Mübarek de yaptığı açıklamada, "Görüşmeler iki kardeş ve dost ülkenin halkları arasındaki ilişkilerin sağlamlığını ortaya koydu" dedi. Irak'ın toprak bütünlüğü ve ulusal birliğinin korunması için, Filistin sorununun çözümüne yönelik barış sürecine benzer şekilde aynı çabaların gösterilmesi gerektiğini belirten Mübarek, bölgedeki sorunların barışçıl yöntemlerle çözümlenmesi konusunda Türkiye ile görüş birliği içinde olduklarını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:49

İLGİLİ HABERLER