Gündem
  • 16.1.2019 00:16

Şiddetli fırtına ve yağmur Antalya'da hasara neden oldu

Antalya genelinde gün boyu süren yağmur ve rüzgar şehirde büyük hasara yol açtı. İşte Antalya ilçelerinde gün boyu yaşanan dehşetin detayları

AĞAÇ OTOMOBİLİN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Kemer'de sabah saatlerinde başlayan yağmurun ardından saatteki hızı 30 ila 50 kilometreyi bulan rüzgar etkili oldu. Saat 16.00 sıralarında, Merkez Mahallesi Hastane Caddesi 101'inci Sokak'ta bulunan ASMEK binası yanındaki bir ağaç rüzgarın etkisiyle kökünden sökülerek, park halindeki 34 SCY 04 plakalı otomobilin üzerine devrildi. Otomobilde hasar oluştu. Olay yerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ağacı kaldırdı. Polis ise olayla ilgili tutanak düzenledi.

 

DALGALAR TESİSE ZARAR VERDİ

Finike ilçesinde de gün boyu fırtına ve şiddetli yağış etkili oldu. Finike Belediyesi'ne ait Gökliman Plajı'ndaki tesisler, dalgaların yükselmesi ve fırtına nedeniyle zarar gördü. Fırtınanın etkisiyle camlar kırıldı, tesis içindeki malzemeler yerlere savruldu. Fırtına nedeniyle bazı seraların naylonları atarken, bazı ağaçlar da devrildi.

Antalya Kumluca'da fırtına sera yıktı, tekne batırdı

KUMLUCA'DA SERALAR UÇTU, TEKNELER ALABORA OLDU

Antalya’nın Kumluca ilçesinde fırtına sebebiyle bazı seralar zarar görürken Yapraklı Deresi’nde bulunan bazı tekneler zarar gördü, bir tekne battı.

Kumluca ilçesi Mavikent Mahallesi’nde yaklaşık 50 teknenin bağlı bulunduğu Yapraklı Deresi'nde bazı tekneler zarar gördü, bir tekne alabora oldu. Fırtına ve yağmur nedeniyle balıkçılar da zor anlar yaşadı. Ekmek teknelerinin batmasını istemeyen tekne sahipleri imece usulü çalışarak, teknelerini kurtardı.

Tekne sahibi Sadettin Karaöz, öğleden sonra yağmurun ve fırtınanın etkili olduğunu belirterek "Dalga boyu yapraklı çayında 2,5 metreye yükseldi. Teknelerde birbirine çarptığı için büyük zarar gördü, bir tanesi battı. Diğer tekneleri de birbirinden uzaklaştırarak kurtardık. Eğer dalgakıranımız olsaydı bu zarar olmayabilirdi" dedi.

Kumluca'da bazı seralar da fırtınadan etkilendi. Bir sera büyük zarar görürken bazı seraların da naylonları yırtıldı. Ahmet Acarbulut, öğle saatlerinde başlayan yağmur ve fırtınanın çiftçiyi olumsuz etkilediğini dile getirdi. Acarbulut, bir seranın yıkıldığını bir seranın da naylonunun yırtıldığını kaydederek, "Allah'tan gelen durum. Daha kötüsü olabilirdi. Halimiz bu." diye konuştu.

 

 

ALANYA'DA ÇATILAR UÇTU, AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Alanya'da dün gece başlayan ve etkisini halen sürdüren şiddetli yağış ile fırtına yaşamı olumsuz etkiledi. Alanya Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, hava sıcaklığı 13 dereceye kadar düşerken, metreyekareye 25 kilogram yağış düştüğü ve rüzgar hızının ise saatte 60 kilometreye ulaştığı belirtildi. Yağış ve fırtınadan dolayı ağaçlar devrildi. Devrilen ağaçlardan kopan dallar ise çevredeki araç ve iş yerine zarar verdi. Şiddetli rüzgar nedeniyle Oba Mahallesi'ndeki ilkokulun ve Çarşı Mahallesi'ndeki lisenin çatısı uçtu. Olayda yaralanan olmazken, itfaiye ve Belediye ekipleri araçların üzerine düşen ağaçları keserek kaldırdı. Devrilen ağaç dalları nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı. Şiddetli rüzgar ve sağanağın yarın sabah saatlerine kadar etkisini sürdüreceği kaydedildi.

Fırtına ve yağmur Antalyada hasara neden oldu

KAŞ'TA TEKNELER YAN YATTI

Kaş'ta etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle Kalkan Limanı'nda bakım için karaya çekilen 6 tekne, bulundukları iskelelerden kurtularak yan yattı. Teknelerde büyük hasar meydana geldi. Bazı küçük balıkçı tekneleri oluşan dalgalarda limana gömüldü. Teknelerin Uğur Baynur, Murat Kocabaş, Alpaslan Günal ve Ali Tosun adlı turizmcilere ait olduğu belirtildi.

Kaleiçi Yat Limanı'ndaki 5 metrelik bir balıkçı teknesi fırtına nedeniyle battı. Limandaki balıkçılar da tekneleri fırtınadan korumak için büyük çaba gösterdi.

Konyaaltı ve Lara plajlarındaki dalgalar nedeniyle sahil bandındaki işletmeciler de zor anlar yaşadı.

DEV DALGALAR YOLU VURDU

Fırtına nedeniyle D-400 Karayolu'nun Kaş-Kalkan mevkisinde dev dalgalar oluştu. Dalgaların savurduğu taşlar nedeniyle zaman zaman yol ulaşıma kapandı, sürücüler zor anlar yaşadı.

Antalya'da  kuvvetli yağış ve fırtına etkili oluyor

MANAVGAT'TA AĞAÇLAR DEVRİLDİ

 

DEMRE'DE FIRTINADA ÇATIDAN DÜŞEN ADAM ÖLDÜ

Fırtına nedeniyle çatıdan düşen adam hayatını kaybetti ANTALYA (İHA) - Antalya’nın Demre ilçesinde şiddetli fırtına nedeniyle çatıdan düşen bir kişi hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, saat 13.00 sıralarında Demre ilçesine bağlı Yaylakaya Mahallesinde yaşayan 40 yaşındaki Yusuf Solmaz şiddetli fırtına nedeniyle evinin çatısına çıktı. Çatıda önlem almaya çalışan Solmaz, fırtınanın etkisini arttırması nedeniyle dengesini kaybederek yere düştü. Çevredekiler tarafından olay yerine çağrılan Solmaz ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından Demre Devlet Hastanesine kaldırıldı. 40 yaşındaki Yusuf Solmaz yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bölgede etkili olan fırtına nedeniyle bazı evlerin çatı uçtu, ağaçlar ile bazı seralar zarar gördü.

antalya fırtın ile ilgili görsel sonucu

Ä°lgili resim

Ä°lgili resim

Güncellenme Tarihi : 16.1.2019 00:09

İLGİLİ HABERLER