Gündem
  • 21.11.2014 22:50

Şiddetli kar geliyor

Doğu Anadolu bölgesinde akşam saatlerinde kar yağışı, Akdeniz'de ise şiddetli fırtına bekleniyor.

Meteoroloji 12 Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Erzincan, Erzurum, Ağrı ve Iğdır ile Iğdır'ın güney kesimlerinde bu akşam karla karışık yağmur beklendiği bildirildi.

İL İL 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Açıklamada, yağışların pazar gününün ilk saatlerine kadar bölge genelinde kar yağışı şeklinde devam edeceği kaydedildi.

Yetkililer, vatandaşları buzlanma ve don olaylarına karşı uyardı.

AKDENİZ'DE FIRTINA

Meteoroloji ayrıca Batı Akdeniz ve Doğu Karadeniz'de fırtına, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, rüzgarın yarın sabah saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden fırtına, doğuda ise kuvvetli fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor. Fırtınanın pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Ayrıca, rüzgarın Batı Akdeniz'de, bu gece ve yarın sabah saatlerinde, kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına şeklinde esmesi, fırtınanın yarın öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

Öte yandan, yarın ilk saatlerden itibaren Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, Rize çevrelerinde yer yer şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış tahmin ediliyor. Rüzgarın da bölge genelinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, kuvvetli yağış ve rüzgarın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:10

İLGİLİ HABERLER