Gündem
  • 22.8.2017 00:23

Sıkıştırılan darbeci Albay Fethullah Gülen hainini itiraf etti

Darbe girişimi tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugayı Komutan Vekili görevinde bulunan FETÖ sanığı eski Albay Ali Eraslan, "Bu davanın bir numaralı sanığı Fetullah Gülen'dir, sorumlusu odur." dedi..

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişi hakkında açılan davada yargılanan, darbe girişimi tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugayı Komutan Vekili görevinde bulunan eski Albay Ali Eraslan, "Bu davanın bir numaralı sanığı Fetullah Gülen'dir, sorumlusu odur." dedi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları kampüsündeki salonda görülen duruşmada savunma yapan Eraslan, daha sonra çapraz sorguda Mahkeme Başkanı Selfek Giray, müşteki ve diğer sanıkların avukatlarının sorularını yanıtladı.

Sanık Eraslan, Akıncı Üssü nizamiyesinde toplanan vatandaşların, cep telefonları ile çekilen görüntülerinde yer alan kişinin kendisi olduğunu belirtti. Bu sırada müştekiler arasında bir kadın, "Niye sıktırdınız, niye? Kimse bir şey yapmıyordu, onların ne suçu, günahı vardı?" diyerek tepki gösterdi.

Görüntülerin son kısmında, silah seslerinin yoğunlaştığı esnada, askere "ateş edin" talimatı veren kişiyi görmediğini, yüzünün vatandaşa dönük olduğunu savunan Eraslan, "Ateş edenlerin ilk başta özel kuvveler personeli olduğunu düşünüyordum ama iddianameden öğrendiğime göre SAT'lar ateş etmiş. SAT'ların başındaki arkadaşı da daha önce 'Sakın ateş etmeyin' diye uyarmıştım." dedi.

Davaya müdahil olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, sanık Eraslan'a Akıncı Üssü'ne giderken sıralı amirlerine haber verip vermediğini sordu. Sanık Eraslan, sıralı amirlerinin Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Lojistik Komutanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı olduğunu ancak Akıncı Üssü'nde emniyeti takviyeyle görevlendirildiği için giderken bu kişileri aramadığını söyledi.

Bunun üzerine avukat Aydın, "Sıralı amirlerinizi aramıyorsunuz ancak davada darbeci olduğu iddiasıyla yargılanan Bilal Akyüz ve Muzaffer Düzenli'yi arıyorsunuz. Bunu nasıl açıklayacaksınız?" sorusunu yöneltti. Eraslan da bu soruya "Ben onları aramadım onlar beni aradı. Bilal Akyüz aradığında açamadım, ben aradığımda da o açmadı. Muzaffer Düzenli ile de bir türlü görüşemedik. Düzenli'yi aradığımı hatırlamıyorum. HTS kayıtlarını inceledikten sonra net cevap vereceğim." yanıtını verdi.

HAZIRLIKLI GİTMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ
Avukat Aydın, "İfadenizde müşteki beyanlarınızdan hareketle o gece vatandaşın yaptığı eylemleri uzun uzun anlattınız. Vatandaşlarımızın eylemlerinden büyük gurur duyduk ama sizin ne maksatla onları anlattığınızı anlayamadım. Siz, o anlatımları nizamiyedeki katillerin vatandaşa yönelik vahşi eylemlerini meşrulaştırmak amacıyla mı anlattınız yoksa siz de gurur mu duyuyorsunuz vatandaşların yaptıklarından?" sorusunu sordu.

Eraslan, "Oradaki olaydan hiçbir kimse gurur duymaz ancak onu neden anlattım, okudum; o topluluğun içinde gerçek manada darbe maksadıyla gelenlerin dışında başka maksatla gelen insanlar olduğunu gözümle gördüm, kulağımla duydum. Hazırlıklı gelenler vardı, profesyonel kamerayla gelenler vardı. Ben oraya hazırlıklı gitmedim." diye konuştu.

Sanık Eraslan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in avukatı Alaaddin Varol'un, "İfadelerinizden vicdan azabı hissetmediğinizi anladım. Akıncı Üssü nizamiyesinde vatandaşların öldürülmesinden vicdan azabı hissediyor musunuz?" sorusuna, "Oradaki halka, darbenin başarılı olmayacağı belli olduğu saatte bile 'İçeri girin, içeride ne varsa yağmalayın' talimatı veren vicdan azabı çeksin." yanıtını verdi.

Avukat Varol'un, "Darbe girişiminin merkezi olan bir yerin, vatandaş tarafından işgali suç mu? Öbür dünyada Fetullah Gülen'in size şefaatçi olacağına inanıyor musunuz?" sorusuna ise sanık Eraslan cevap vermedi, sessiz kaldı.

Bu soru üzerine avukat Varol ile sanık Eraslan'ın avukatı arasında soruların içeriğine ilişkin tartışma yaşandı.

Avukatlar arasındaki tartışmanın ardından Orgeneral Güler'in avukatı Varol, "Fetullah Gülen'in darbedeki rolü nedir?" sorusunu yöneltti. Bu sırada başka bir müşteki avukatı "Kamelyada mıydı?" ifadesini kullandı. Sanık Ersalan, "Kamelyada mıydı ifadesinden dolayı bu soruya cevap vermiyorum." dedi.

Sanık Eraslan, bir başka müşteki avukatının "Darbeyi kim yapmıştır?" sorusunu ise yorum sorusu olduğu gerekçesiyle cevaplamak istemediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Aydın daha sonra tekrar söz alarak, "Savunmanızın üçte biri iddianamede sanık olarak gözükmeyen birçok kişiye sorumluluk atfetmekle geçti ama iddianamede bir numaralı sanık hakkında sorular sorulduğunda 'Yorum sorusu' diyerek cevap vermediniz. Sizi Fetullah Gülen hakkında beyanda bulunmaktan sarfınazar ettiren nedir? Korkuyor musunuz?" sorusunu sordu.

Sanık Eraslan da böyle bir tavrı olmadığını belirterek "Bu davanın bir numaralı sanığı Fetullah Gülen'dir, sorumlusu odur." dedi.

.

Güncellenme Tarihi : 22.8.2017 01:58

İLGİLİ HABERLER