Gündem
  • 23.9.2017 00:02

Sınırda yoğun askeri hareketlilik sürüyor

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Şırnak'ın Silopi  ilçesindeki Habur Sınır Kapısı yakınlarında 18 Eylül'de başlatılan tatbikat sürüyor. Suriye sınırındaki birliklere takviye olarak gönderilen zırhlı askeri araçların da Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır  Kapısı'ndan geçişi devam etti.

Irak sınırındaki Habur Sınır Kapısı'na yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta  bulunan tır parkının karşısındaki tatbikat alanı, bugün de genişletilerek yeni  menfezler kazıldı.

Tankların sürekli manevra yaptığı alanda iş makineleriyle kazılan  mevzilere yerleştirilen zırhlı araçlarda  askerler, teyakkuz halinde bekliyor.

Geçici komuta merkezinin kurulduğu ve etrafının jiletli tellerle  çevrildiği tatbikat alanının çevre güvenliği için askerler sık sık devriye  geziyor.

Tatbikat alanında olası durumlara karşı acil müdahale merkezinin de  yer aldığı görüldü.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, Silopi-Habur  bölgesinde tatbikat başlatıldığı belirtilmişti. Açıklamada, tatbikatla eş zamanlı  olarak terörle mücadele kapsamında sınır bölgesindeki operasyonların da  sürdürüldüğü kaydedilmişti.

CİLVEGÖZÜ SINIR KAPISI'NDA ASKERİ ARAÇ YOĞUNLUĞU

Suriye sınırındaki birliklere takviye olarak gönderilen  zırhlı askeri araçların, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır  Kapısı'ndan geçişi devam etti.

Çeşitli birliklerden zırhlı askeri araç ve askeri malzemelerin yer  aldığı konvoy, Reyhanlı'ya geldi.

Suriye sınırındaki askeri birliklere gönderildiği öğrenilen zırhlı  askeri araç ve malzemeler, güvenlik önlemleri eşliğinde Cilvegözü Sınır  Kapısı'ndan geçti.

Güncellenme Tarihi : 22.9.2017 23:09

İLGİLİ HABERLER