Gündem
  • 14.5.2010 09:50

ŞOK İDDİA: MUHSİN YAZICIOĞLU'NU MİT ÖLDÜRDÜ!

Erzincan’daki Ergenekon iddianamesinde yer alan bir ortam dinlemesinde BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun MİT görevlileri tarafından gizli tanık olduğu gerekçesiyle öldürüldüğü iddia ediliyor. Kayıtta konuşanlardan biri aynı davanın gizli tanığı.

Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner ile 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk’in yargılandığı Ergenekon davası dosyasına sürpriz bir ortam dinlemesi kaydı girdi.

Asıl adının Abdulvahap Güllü olduğu ortaya çıkan ve soruşturma dosyasında hem şüpheli sıfatıyla yer alan hem de “gizli tanık Erzincan” olarak geçen kişiyle Gülen cemaatinin üst düzey bir sorumlusu olduğu anlaşılan bir kişi ve yine cemaate ait bir kolejin müdürü arasında geçtiği belirtilen konuşmaların ortam dinlemesi yoluyla kayda alındığı ortaya çıktı. Mahkeme kararıyla yapılan bu kayıtta üniversite öğrencisi gizli tanık Erzincan, kendisini Kurtoğlu Cemaati ve Fethullah Gülen evlerine silah yerleştirmeye zorladıklarını iddia ettiği MİT görevlilerinin bir helikopter kazasında ölen BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun “gizli tanık” olduğu için öldürüldüğünü söylediklerini iddia ediyor.

İfadesinde anlatmamıştı

Ortam dinlemesi kaydında gizli tanık Erzincan’ın konuştuğu kişi tarafından yönlendirilmeye çalışıldığı dikkat çekiyor. Konuşmalarda Başsavcı Cihaner’den “yargılanan savcı” olarak bahsediliyor ve çeşitli suçlamalarda bulunuyor. Ancak konuşmanın yapıldığı belirtilen 22 Ekim 2009 tarihinde henüz Cihaner hakkında dava açılmamıştı.

Kayıtta, ayrıca gizli tanık Erzincan, savcılıkta verdiği ifadede söylemediği bazı ilginç iddialarda da bulunuyor. Cemaat evlerine komplo hazırlığı için MİT mensuplarıyla tanıştırılmasına “rektör”ün aracılık ettiğini anlatan Erzincan, 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk ile de bir “Babalar Günü”nde görüştüğünü iddia ediyor. Babalar Günü’nün “dikkat çekmemesi” için seçildiğini ileri süren gizli tanık, Emniyet’in içinde de bazı Ergenekoncular olduğunu öne sürüyor. MİT mensuplarının kendisinden cemaat evlerine “Hizbullah kitapları, silah ve kamera” koymasını istediklerini ileri süren gizli tanığa, cemaat yetkilisi “Okuduğun risaleler sayesinde bu imtihandan başarıyla çıktın” diyor. Gizli tanık, cemaat evlerinde çok sayıda asker ve polisin kaldığını da anlatıyor ve kendisine bu kişilere yönelik olarak komplo hazırlaması için 800 bin TL’lik çek verildiğini, bunu kabul etmeyince de açık çek verilerek kendisinin doldurmasını istediklerini öne sürüyor.

Gizli tanığın, ortam dinlemesinde ileri sürdüğü bu iddiaların daha sonra savcılıkta ifade verirken neden kendisine sorulmaması dikkat çekti.

Yazıcıoğlu iddiası

Erzurum özel yetkili Başsavcı Vekili Taner Topsakal’ın havalesiyle Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nden İstanbul’a gönderilen dava dosyasına giren CD çözümüne göre, tanık Erzincan, Muhsin Yazıcıoğlu hakkındaki iddiasını ise şöyle anlatıyor:

Erzincan: Abi... Onlar Muhsin Yazıcıoğlu’nu uyarmışlar.

Y Erkek (Cemaat yetkilisi): Öyle mi..? Muhsin Yazıcıoğlu’nu onlar mı şey yaptılar?

Erzincan: Abi şöyle diyeyim. Sana anlattım dedim korkutma veya korkutma amaçlı şekilde... Muhsin Yazıcıoğlu’nu ilk şey çıkartan işte bu belgelere göre, bunlar şey kapısından götürmüşler abi. Bu Emniyet, şu Adliye ya... Şöyle bir kapısı var. Şurdan arasa şuraya yanaştığında, kimse görmedi gizli tanığı. Bunlar kendileri anlattığına göre, ama şuraya geldiğinde, yanaştığında kapı, açıklık olduğu için gizli tanığı görüyor. O şoförü MİT’miş herhalde. İkinci duruşmada Muhsin Yazıcıoğlu’nu şu kapıdan götürmüş. Yani kale kapısından götürmemiş. Yemekhaneye gitse direk yapışıyormuş kapı. Öldükten sonra MİT’in biri şey çekiyor.

Y Erkek: Yani onun gizli tanık olduğunu anlıyorlar.

Erzincan: Bizi batıran bu diye.

Y Erkek: Bizi bu batırdı diye ona suikast yaptılar.

Erzincan: Ama güvenlik adamı bizimkiler yakında çıkartır falan.

Y Erkek: Hâlâ onlar içerde onlara sahip mi çıkıyorlar?

Erzincan: Onlar kendileri de anlamadı. Onlar girdiğinden beri haber paramı alamıyorlar. Ne alamıyorlarla yardım mı alamıyorlar?

Y Erkek: Bunlar aslında memur mu? Bizzat devlete mi çalışıyorlar? Yoksa bunlar bir mafya türü şey mi?

Erzincan: Gurup oluşturmuş abi.

Y Erkek: Bunlar herhangi bir devletten maaş mı alıyorlar?

Erzincan: Maaşı devletten alıyorlar zaten.

Y Erkek: O Muhsin Yazıcıoğlu’nu kendileri ’Biz hallettik’ dediler mi?

Erzincan: Evet abi.

Y Erkek: Nasıl yaptıklarını...

Erzincan: Nasıl yaptınız falan dedim ben ona. Bu yaptığını böyle anlattı.

Y Erkek: Olayı nasıl yaptıklarını anlattı.

Erzincan: Evet, bizi ele verenlerin hepsi...
VATAN

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 07:48

İLGİLİ HABERLER