Gündem
  • 26.4.2015 15:15

Sol jargonlu avukat paralel çıktı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kurul halinde çalışan kamu görevlilerine hakaret etmek suçlamasıyla tutuklanan avukat Umut Kılıç'ın, Fethullah Gülen'in avukatı, Mizan Hukuk Bürosu sahibi Mehmet Yusuf Burak’ın yanında bir süre çalıştığı öğrenildi. Sol bir jargon kullandığı gözlenen Kılıç'ın, kripto gibi hareket etmesi akıllara 'Paralel yapının yeni taktiği; solcu, ülkücü ve ulusalcı jargonlarla propaganda yaparak, bu görüşlerdeki seçmenleri etkilemeye mi çalışıyor' sorusunu getirdi.

Adalet Bakanlığı’nda girdiği hâkimlik mülakat sınavında yaşanan tartışma sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmek suçlamasıyla Kılıç’ın tutuklanması, siyasi malzemeye dönüştürüldü. Yaklaşan 7 Haziran seçimleri öncesi özellikle hükümete muhalif kesimlerce kullanılmaya çalışılan tutuklama olayının “solcu-ulusalcı jargonlu paralel kumpas” olduğu ifade edildi.

Adalet Bakanlığı’nın mülakat sınavına katılan Umut Kılıç, sınav sırasında komisyondaki hâkimler ile tartışmaya girdi. İddiaya göre Avukat Kılıç, “Siz zaten beni almayacaksanız neden boşuna yoruyorsunuz, Faşist Erdoğan’ın adamlarısınız” diyerek hakaret yağdırdı. Komisyon üyeleri tutanak tutarken, avukat gözaltına alındı.
 
Cumhurbaşkanı ve kamu görevini yapan kişilere de hakaret suçlamasıyla savcılığa sevk edilen Kılıç, savcılığın talebi üzerine Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne konuldu. Afyonkarahisar Barosu’na kayıtlı avukat Umut Kılıç, ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret ve kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret’ suçlarından tutuklandı. 
 
AMAÇ TEPKİ OLUŞTURMAK
Kamuoyunda tepki oluşturmak için ‘avukat tutuklandı’ propagandası yapılırken, Kılıç’a daha çok ulusalcı-solcu avukatların sahip çıkması dikkat çekti. Ancak Umut Kılıç’ın Fethullah Gülen’in avukatlığını yapan Mizan Hukuk Bürosu’nun sahibi Mehmet Yusuf Burak’ın yanında çalıştığı ortaya çıktı.STAR

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:49

İLGİLİ HABERLER