Gündem
  • 14.7.2014 15:27

Soma soruşturmasına yön verecek belge 53 gündür yok

Savcılık kanalıyla İstanbul'daki noterden istenen yetki belgesi 53 gündür savcıya ulaşmadı.
Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan ile Genel Müdür Ramazan Doğru arasında yaşanan sahte imza tartışmalarına ışık tutacak belgenin gelmemesi tepkiye neden oldu. Tutuklu Ramazan Doğru, gecikmenin neden yaşandığının araştırılması için avukatlarına talimat verdi. Savcı, bilgi isteyen avukatlara belgeyi kendisinin de beklediğini söyledi. Adli Tıp Kurumu Kriminal Daire Başkanlığı'nda yapılacak incelemeden sonra savcı davanın seyrini belirleyecek.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR
Manisa'ya bağlı Soma İlçesinde Mayıs ayında yaşanan maden faciasında 301 kişi yaşamını yitirdi çok sayıda kişi de yaralandı. Ülkeye büyük üzüntü yaşatan olayın ardından gözaltına alınan Soma Holding Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, üç saat süren sorgusunda işletme ile ilgili bütün sorumluluğun genel müdür Ramazan Doğru’ya ait olduğunu gösteren yetki belgeyi ile yönetim kurulu kararını savcıya sundu. Bunun üzerine Soma Holding Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru, yetki belgesindeki imzanın sahte olduğunu söyledi. Karşılıklı suçlamaların ardından Gürkan ile Doğru tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DAVAYA YÖN VERECEK BELGE 53 GÜNDÜR ORTADA YOK
Soruşturmayı yürüten Soma Cumhuriyet Savcısı, noterden yetki belgesinin istenmesi için İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na yazı gönderdi. Aradan 53 gün geçmesine rağmen davaya yön verecek belge savcıya bir türlü ulaşmadı. Yaşanan gecikmeye tepki gösteren genel müdür Ramazan Doğru, gecikmenin neden yaşandığı araştırılması için avukatlarına talimat verdi. Savcı, tarafların avukatlarına yetki belgesinin henüz kendisine gelmediğini söyledi. Savcı, İstanbul'dan gelecek yetki belgesini Adli Tıp Kurumu Kriminal Daire Başkanlığı'na gönderecek. Yapılacak incelemede imza sahte çıkarsa Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan sorumlu tutulup hakkında dava açılacak. İmza gerçek çıkarsa Genel Müdür Ramazan Doğru tüm sorumluluğu üstlendiği için yargılanacak.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:20

İLGİLİ HABERLER