Gündem
  • 2.4.2014 19:50

Soylu, 'Seçim şirketi seçimi sabote etmeye çalışıyor'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, seçim sonuçlarıyla ilgili itirazların yapıldığı Adana'da süreç ile ilgili çeşitli iddialarda bulunurken, "Adana'da bir seçim şirketi var. Bu şirket alenen seçimi sabote etmeye çalışıyor" dedi.

Soylu, parti yöneticileriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Adana seçimlerinin itirazlar nedeniyle hala sonuçlanmadığını belirten Süleyman Soylu, "Adana seçimlerinde yüksek bir şaibe olduğu ortadadır. Adana'da Türkiye'nin tüm vilayetlerinden farklı bir şekilde başka bir unsur var. Bu unsur, halkın iradesinin sandığı yansımasına etki ediyor" diye konuştu.

Adana'nın 'seçim yolsuzluğuyla karşı karşıya olduğunu' öne süren Süleyman Soylu, şöyle devam etti:

"Bu seçim şirketi seçimleri alenen sabote etmeye çalışıyor. Bu pespaye bir ortaklıktır. Hırsız var, hırsızlığa göz yuman, buna yataklık yapan ve korumaya çalışan da hırsızdır. İtirazlarla ilgili süreç işliyor. Koskoca Adana'yı bir seçim şebekesine teslim etmek ve bunu kabul etmek mümkün değil. Adana seçimi, Adana'daki seçim cambazlarına bırakılmayacak kadar önemlidir. Bugün burada yaşanın seçim cambazlığı ve seçim şebekesinin bir oyunudur. Yanlışlar yapılıyor, özellikle MHP çok yanlış işler yapıyor. Bunlar kabul edilebilir değil."

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA,(DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 06:23

İLGİLİ HABERLER