Gündem
  • 1.7.2016 01:32

İstanbul bombacılarına Rusya'dan şaşırtan açıklama

İstanbul Atatürk Havalimanı’na saldıran canlı bombalardan birinin Çeçen asıllı Rus vatandaşı Osman Vadinov olduğu haberleri üzerineRusya’dan bu kişiyle ilgili yalanlama geldi.

 İnterfaks ajansına açıklama yapan Rusya’nın Kafkas bölgesi Emniyet Müdürlüğü şu bilgiyi paylaştı: “Çeçenistan’da hiçbir zaman Osman Vadinov adında bir kişi yaşamamıştır. Üstelik verilen soyadı Vadinov da Çeçen değil. İkinci sanık Ahmet Çatayev’e gelince; bu kişiRusya tarafından da aranıyor.

Son olarak 2012 yılında Gürcistan sınır bölgesinde Gürcü muhafızlar tarafından ele geçirilen Çatayev’in iadesini istemiştik. Ancak Gürcistan terörizm suçundan aradığımız bu kişiyi bize teslim etmeyeceğini bildirdi. Çatayev, bizdeki bilgilere göre Kafkas Emirliği olarak tanınan oluşumun liderlerinden Doku Umarov’un Avrupa temsilcisi.

İŞTE CANLI BOMBA ÇEÇEN OSMAN

2011 yılında bu kişi Bulgaristan-Türkiye sınır bölgesinde Bulgar güvenlik güçleri tarafından tutuklanmıştı. Bulgaristan’ın Hasköy şehri mahkemesi Rusya’ya iade kararı almış, ancak ardından Filibe’deki üst mahkeme insan haklarına atıfta bulunarak kararı bozmuştu.”      

Güncellenme Tarihi : 1.7.2016 02:37

İLGİLİ HABERLER