Gündem
  • 22.7.2016 09:35

İstanbul ve Ankara'da 'söylenti' gerginliği

İSTANBUL

Sosyal medyada İstanbul'daki bazı kışlalarda yeni bir "hareketlilik" olduğu yönündeki söylentiler üzerine vatandaşlar, Anadolu ve Avrupa yakasındaki bazı askeri noktaların önünde birikmeye başladı. Yapılan çağrılar üzerine bu noktalardaki yoğunluğun ilerleyen vakitlerde arttığı görüldü. 

Darbe karşıtı göstericilerin toplandığı ilk adreslerden biri olan Üsküdar'daki Selimiye Kışlası'nın girişi belediyeye ait iş makineleriyle kapatıldı. Bu arada polisin daha önce kışlaya gelerek içeride hakkında yakalama kararı bulunan FETÖ üyesi askerlerden olup olmadığına ilişkin kimlik araştırması yaptığı öğrenildi. 

Aramaların ardından ellerinde evrak olan polislerin kışladan çıkış yaptığı görüldü. Evrakın üzerinde sarı çizgilerle işaretlenmiş bölümlerin olduğu ve askeri kimliklerin bulunduğu dikkati çekti. 

Emniyet görevlilerinin buradan ayrılmasının ardından, kışlanın girişi yeniden iş makineleriyle kapatıldı. Kışlanın önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan kalabalığın vakit ilerledikçe daha da arttığı gözlendi. 

Tuzla Piyade Okulu'nun önü de hafriyat kamyonlarıyla kapatıldı. Polisin güvenlik önlemi aldığı okulun önünde vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile toplanmaya başladı. 

Bu arada Avrupa yakasında da en yoğun hareketliliğin gözlendiği yerlerden biri Hasdal Kışlası oldu. Sosyal medya üzerinden organize olan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla kışlanın önünde toplandı. Nizamiye kapısı, iş makineleri ve otobüslerle kapatıldı. Polis ekipleri de kışla çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. 

Yoğun güvenlik önlemlerinin sürdüğü Atatürk Havalimanı'nın girişinde ise, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait iş kamyonlarının bekletildiği görüldü. Bu arada havalimanına araç girişine izin verildiği de gözlendi. Araçlarıyla konvoy oluşturan sürücüler, klakson çalarak havalimanının içinde tur attı.

 

İSTANBUL VALİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan, İstanbul Valisi Vasip Şahin konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Sosyal medyada yer alan Hasdal ve Maslaktaki askeri birliklerde hareketlilik var şeklindeki söylentiler doğru değildir. İtibar etmeyiniz. Herhangi bir gelişme olduğu takdirde halkımızın bilgilendirileceğinden emin olunmasını rica ederim.


ANKARA

Ankara Valiliği Etimesgut'ta hareketlilik olduğu yönündeki haberler üzerine Ankara valiliği bir açıklama yayınladı.

Valilik açıklamasında, “Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda Etimesgut ilçesinde bulunan askeri birliklerde bir hareketlilik olduğuna dair bilgiler yer almaktadır.

Söz konusu haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Halkımızın gerçek dışı bu tür haberlere itibar etmemesi fevkalade önemlidir” denildi.

Hürriyet Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek'e bilgi veren Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar da, başkentte an itibariyle herhangi olağandışı olay yaşanmadığını teyit etti.


TÜMGENERAL AÇIKLAMA YAPTI
Öte yandan Etimesgut'ta, Ankara Büyükşehir Belediyesine ait kamyonlar, otobüsler, vidanjörler de kışlanın kapılarının önüne park ederek, giriş çıkışları kapattı. Ellerinde Türk bayrakları bulunan kalabalık grubun bekleyişi devam ederken, Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanı Tümgeneral Erdoğan Akyol dışarı çıkarak vatandaşlara seslendi. 

Darbe girişiminin olduğu gece birlikten tankların çıkmasına izin vermediklerini belirten Tümgeneral Akyol, bir sıkıntı olmadığını, böyle bir şeye izin vermeyeceklerini söyledi. Akyol, görevlerinin başında olduklarını belirterek, vatandaşların içinin rahat olmasını istedi. Vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu Akyol, bekleyenlerle kucaklaşıp onları dinledi. 

Polis ekiplerinin çelik yelek giyerek önlem aldığı tümenin ana nizamiyesi önüne, tedbir amaçlı bir TOMA da getirildi.

Güncellenme Tarihi : 22.7.2016 09:37

İLGİLİ HABERLER