Gündem
  • 22.8.2016 16:19

İstanbul ve Ankara'daki tank birlikleri taşınıyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından alınan karar doğrultusunda şehir içindeki askeri birliklerin taşınma işlemleri başladı.

Buna göre, Ankara'daki 28. Mekanize Piyade Tugayı'nın Çankırı'ya, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kara Havacılık Komutanlığı'nın Isparta'ya, Etimesgut Zırhlı Birlikler ve Eğitim Tümen Komutanlığı'nın Şereflikoçhisar'a taşınmasına karar verildi.

İstanbul'da bulunan 66. Mekanize Zırhlı Piyade Tugay Komutanlığının da Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Ulaş mevkisine taşınacağı öğrenildi.

Taşınma işlemleri kapsamında, Etimesgut Zırhlı Birlikler ve Eğitim Tümen Komutanlığından ilk etapta 4 zırhlı personel taşıyıcı ve 4 tank, 6 çekici üzerinde Şereflikoçhisar'a gönderildi. 28. Mekanize Piyade Tugayından da 4 tank ve 4 zırhlı personel taşıyıcı, 6 çekiciyle Çankırı'ya intikal ettirildi.

İstanbul'da bulunan 66. Mekanize Zırhlı Piyade Tugay Komutanlığı'ndan ise 6 tank çekicilerle Tekirdağ'a gönderildi.

 Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, askeri birliklerin taşınması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanve Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatları olduğunu, konuyu Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanları ile değerlendirdiklerini ve 15 Eylül'e kadar zırhlı araçların İstanbul ve Ankara'dan, belirlenen yerlere taşınma sürecini tamamlayacaklarını söylemişti.

Darbe girişimi gecesi Atatürk Havalimanı ve Vatan Caddesi'ne zırhlı araç sevkiyatının yapıldığı kışlalardan biri olan Baştabya Kışlası, 66. Mekanize Zırhlı Piyade Tugay Komutanlığına bağlı üç kışladan biri.

Bu Tugay Komutanlığına bağlı diğer kışlalar ise Topçu Kartaltepe ve Tankçı Topkule kışlaları.

Eski İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Mithat Aynacı, darbe girişimi sırasında Vatan Caddesi'nde, Baştabya Kışlasından sevk edilen bir tankın içinde yakalanmıştı.

İstanbul'da bulunan 66. Mekanize Zırhlı Piyade Tugay Komutanlığı'ndan ise 6 tank çekicilerle Tekirdağ'a gönderildi.

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 22.8.2016 16:21

İLGİLİ HABERLER