Gündem
  • 26.7.2016 12:22

İşte darbeci hainlere verilecek cezalar

Prof. Adem Sözüer 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yargılama sürecinin hukuki boyutunu ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Darbe girişiminde bulunanların hem darbe hem terör suçundan yargılanacaklarını belirten İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Adem Sözüer, "Bu darbe girişimini organize eden örgüt silahlı bir örgüttür. Anayasal düzeni zorla değiştirmek, parlamentoyu ortadan kaldırmak istediler. Bu işin siyasi yönüdür. Gölbaşı'ndaki polis merkezini bombardımana tuttular. 47 polis öldü. Ellerinde sadece bayrak olan insanların üzerine tank sürdüler, ateş ettiler. Bunlar da işin terör yönüdür. Bu suçlardan en önemlisi de öldürme suçudur. Her bir öldürme için ayrı ayrı ağılaştırılmış müebbet cezası verilecek." dedi.

246 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Hayatını kaybeden her kişi için ayrı ceza alacaklarını vurgulayan Sözüer, "Terör ve darbe suçunun dışında her bir ölüm için ayrı ayrı ceza verilecek. Yani darbe teşebbüsünde bulunanların her biri 246 kez ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacak." açıklamasında bulundu.

"İDAMLA YARGILANMALARI MÜMKÜN DEĞİL'

"Hukuki tarafta bugün ölüm cezasını getirirsek bile geçmişe yönelik uygulamamız mümkün değildir.Herkes suçun işlediği tarihte hangi kanun varsa oradaki cezayı alır. Öte yandan suçluların iadesine dair Avrupa Sözleşmesi'ne göre ölüm cezası olan ülkelere suçlular iade edilmez. İdam cezası geri gelirse, ABD Fethullah Gülen'i iade etmeyecektir örneğin. Etse bile, Gülen dahi idamla yargılanamaz çünkü suçu işlediği tarihten geçmişe dönük uygulanamaz." (Habertürk)

Güncellenme Tarihi : 26.7.2016 12:31

İLGİLİ HABERLER