Gündem
  • 28.7.2016 00:17

İşte Genelkurmay Başkanı'nın 'Ürkütücü' dediği FETO'cu albay

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın, "Odadan çıktığımda ürkütücü bir yüz ifadesi ile karşıma çıkan asker şahıs dikkatimi çekti" dediği Albay Fırat Alakuş'un, Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın istememesine rağmen ataması yapıldığı iddia edildi.

Yarbay Emin Güven'in ifadesine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikastın planlayıcılarının arasında, Erdoğan'ın Başyaveri Ali Yazıcı ve Albay Fırat Alakuş yer alıyor.Fırat Alakuş ismi ise bir kaç ifadede dikkat çekici bir şekilde yer alıyor.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da kendisinin esir alınmasıyla ilgili savcılığa verdiği ifadede, Genelkurmay'daki odasından çıkarılırken karşılaştığı manzarayı şöyle anlatıyor: “Bir müddet sonra gidiyoruz deyip beni aldılar. Kapıdan çıktığımda tam taçhizatlı, kafasında çelik miğfer ve silahlı bir şekilde, ürkütücü bir yüz ifadesi ile karşıma çıkan asker şahıs dikkatimi çekti. Sonradan bu kişinin Kurmay Albay Fırat Alakuş olduğunu öğrendim.”

Hulusi Akar'ın 'ürkütücü' olarak tanımladığı Alakuş, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda (ÖKK) alay komutanı.Vatan'dan Murat Çelik de bugünkü yazısında Alakuş'la ilgili ilginç bilgiler aktardı.

KKTC'DE GÖREVLİYDİ

Kurmay Albay Fırat Alakuş, 2012 - 2014 döneminde KKTC Sivil Savunma Teşkilat Başkanı olarak Kıbrıs’ta görev yaptı.Aynı dönemde, Kurmay Albay Fatih Yarımbaş daAnkara’da, ÖKK İstihbarat Şube Müdürüydü.2014’te görevlerinde halef selef oldular. Yarımbaş KKTC Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’na, Alakuş da ÖKK İstihbarat Şube Müdürlüğü’ne atandı. 2014 - 16 dönemini bu görevlerde geçiren bu iki kurmay albayın da, bu yıl kıta görevine çıkmaları gerekiyordu.

ÖZEL KUVVETLER KOMUTANI İSTEMEDİ AMA...

Teamül, ikisinin de Bordo Bereli alaylardan ikisine komutan olarak atanmasıydı ancak Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı, boşalan iki alay komutanlığına bu iki kurmay albayı önermedi.Tümgeneral Aksakallı, bu iki isim hakkında olumsuz görüş bildirdi ve alay komutanlıkları için başka iki kurmay albayın ismini verdi. Komutan, Mart ayında tercihini bu şekilde bildirdi ama Haziran’da, yani geçen ay, Fırat Alakuş ve Fatih Yarımbaş ÖKK’nın iki alayının komutanı olarak atandılar.

Güncellenme Tarihi : 28.7.2016 00:47

İLGİLİ HABERLER