Gündem
  • 26.8.2016 00:05

İşte Kılıçdaroğlu'na suikast düzenleyen o terörist

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyu Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında, konvoyun güvenliğini sağlayan öncü güvenlik aracı ormanlık alanda bir hareketlilik fark etti.

Bunun üzerine terörist ateş açtı. En öndeki aracın şoförü yaralandı, çatışma çıktı. Çatışma bir süre devam etti. Konvoy durduruldu, Kılıçdaroğlu'nun araç içinde koruma altında tutuldu. Bölgeye askeri helikopter istendi.

Çatışmanın durmasının ardından Kılıçdaroğlu Şavşat'a geri dönerken ikinci bir saldırı yaşandı. Güvenlik güçleri bunu üzerine CHP genel başkanını karayolları binasına götürdü. Kılıçdaroğlu, daha sonra daha güvenli olduğu için Şavşat Kaymakamlığı'na getirildi. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birinin konvoya roketatarla atış hazırlığında olduğu bilgisi var.

Çatışmada 1 er şehit oldu, 2 astsubay yaralandı. CHP'li Özgür Özel "Ağır makinalı silah ve bir roketatar ile bir suikast girişimi hazırlığı olduğunu anlıyoruz" dedi. Bakan Efkan Ala, saldırının arkasında terör örgütü PKK'nın olduğunu açıkladı. DHA'nın haberine göre saldırının arkasında terör örgütü PKK'nın Karadeniz yapılanması var.

Habere göre, istihbarat birimleri Karadeniz'de faaliyet gösteren teröristleri, yaklaşık 20 yıldır örgüt içinde olan Artvin nüfusuna kayıtlı 'Tarık’ kod adlı teröristin yönettiğini belirledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyu Artvin'de PKK'lı teröristlerin saldırısına uğradı. Çatışmada öncü güvenlik aracındaki 1 asker şehit oldu, 2 astsubay yaralandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumu iyi. CHP lideri saldırı sonrası güvenli bir bölgeye götürüldü. Teröristlere ait bir roketatarın bulunduğu, çatışmada 1 teröristin de öldürüldüğü iddia ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, MHP lideri Devlet Bahçeli, HDP Eş Genel Başkanları ve bakanlar, siyasetçiler CHP liderini telefonla aradı. Kılıçdaroğlu, güvenlik sağlandıktan sonra Artvin programına devam etme kararı aldı. Terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Er Fatih Çaybaşı'nın (24) Erzincan'daki baba evinde ise yas var.

ROKETATARLI TERÖRİST VARDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun basın danışmanı Okan Konuralp, Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıda roketatarlı bir teröristin de bulunduğunu da söyledi. Saldırı sırasında Kılıçdaroğlu’nun içinde olduğu minibüste olduğunu söyleyen Konuralp, şunları söyledi: "Öndeki koruma konvoyundaki araçlara yönelik saldırının ardından, ben araçtan indim. Burası bir vadi, vadinin üstünde bir teröristin olduğunu görüyor koruma ekibinden arkadaşlar ve bu teröristin konvoya yönelik bir roket atmaya hazırlandığı sırada, teröriste yönelik bir ateş oluyor. 2-3 dakika sürüyor bu ateş. Koruma, bir roketli saldırganı gördüğünü söylüyor, roket atışı yapmaya hazırlandığını. O sırada bizim korumalarımız ve Artvin koruma ekibi o noktaya ateşe başlıyor” dedi.

KONVOYDAKİ CHP'LİLERDEN DE TERÖRİSTLERE ATEŞ AÇAN OLDU

CHP konvoyuna saldıran teröristlere, güvenlik güçlerinin yanı sıra konvoydaki CHP’lilerden de tabancalarını çekip ateş açanlar oldu. Konvoyda bulunan Murgul İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım’ın da teröristlerle çatışanlar arasında olduğu belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 26.8.2016 00:59

İLGİLİ HABERLER