Gündem
  • 26.8.2016 00:07

İşte Kılıçdaroğlu'nun konvoyunda şehit düşen o asker

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyu Artvin'de PKK'lı teröristlerin saldırısına uğradı. Çatışmada öncü güvenlik aracındaki 1 asker şehit oldu, 2 astsubay yaralandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumu iyi. CHP lideri saldırı sonrası güvenli bir bölgeye götürüldü.

Son dakika haberi: Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı! Aracını roketle vuracaklardı

Teröristlere ait bir roketatarın bulunduğu, çatışmada 1 teröristin de öldürüldüğü iddia ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, MHP lideri Devlet Bahçeli, HDP Eş Genel Başkanları ve bakanlar, siyasetçiler CHP liderini telefonla aradı. Terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Er Fatih Çaybaşı'nın (24) Erzincan'daki baba evinde ise yas var. Saldırıda başından vurulan Çaybaşı'nın bulunduğu araç kaza yapıp bir iş yerine çarpmış. Çaybaşı'nın daha önce aynı Jandarma aracının önünde çektirdiği fotoğraf da ortaya çıktı.

Şehidin kent merkezindeki TOKİ konutlarındaki baba evine gelen Erzincan Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk ve askeri yetkililerce babası Şevket ve annesi Zöhre Çaybaşı'ya acı haber verildi.

Son dakika haberi: Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı! Aracını roketle vuracaklardı

Ailenin yakınları ve komşuları şehidin baba evine ve mahalleye Türk bayrakları astı. Bekar olan şehidin Artvin İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Şavşat İlçe Jandarma Komutanlığında görevli olduğu ve buradaki görevine yaklaşık 5 ay önce başladığı belirtildi. Şevket-Zöhre Çaybaşı çiftinin tek erkek çocuğu olan şehit er Fatih Çaybaşı'nın 8 yaşında Zeynep Ecren isimli bir kız kardeşinin bulunduğu öğrenildi. Aile Artvin'e gitmek için yola çıktı.

ROKETATARLI TERÖRİST VARDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun basın danışmanı Okan Konuralp, Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıda roketatarlı bir teröristin de bulunduğunu da söyledi. Saldırı sırasında Kılıçdaroğlu’nun içinde olduğu minibüste olduğunu söyleyen Konuralp, şunları söyledi: "Öndeki koruma konvoyundaki araçlara yönelik saldırının ardından, ben araçtan indim. Burası bir vadi, vadinin üstünde bir teröristin olduğunu görüyor koruma ekibinden arkadaşlar ve bu teröristin konvoya yönelik bir roket atmaya hazırlandığı sırada, teröriste yönelik bir ateş oluyor. 2-3 dakika sürüyor bu ateş. Koruma, bir roketli saldırganı gördüğünü söylüyor, roket atışı yapmaya hazırlandığını. O sırada bizim korumalarımız ve Artvin koruma ekibi o noktaya ateşe başlıyor” dedi.

Güncellenme Tarihi : 26.8.2016 01:00

İLGİLİ HABERLER