Gündem
  • 25.8.2016 00:07

İşte teslim alınan Cerablus'tan ilk görüntü

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu sabah Suriye’ye başlattığı ’Fırat Kalkanı’ harekatının ardından tankların desteğinde 4 köyü ele geçirdikten sonra Cerablus’a yürüyen ÖSO birlikleri öğleden sonra ilçenin yüzde 50’sini ve tüm resmi kurumları ele geçirdi. ÖSO, saat 19.30’dan itibaren Cerablus’un tamamını ele geçirdiğini açıkladı.

Son dakika haberi: Keşif grubu Cerablus merkezine girdi... İlk kareler

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlıCerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD unsurlarından temizlenmesi amacıyla sabaha karşı harekat başlatıldı.

ÖSO'nun kontrolünü ele geçirdiği Cerablus'tan ilk görüntüler

Operasyona Türk tanklarının yanı sıra yaklaşık 5 bin kişilik ÖSO ve Türkmen birlikleri de katılıyor. Suriye'ye giren Türk askeri sayısının ise 200'den fazla olduğu iddia ediliyor. İşte şu ana kadar yaşananlar...

IŞİD'e hilal kuşatması

KEŞİF GRUBU İLÇEYE GİRDİ

IŞİD'e hilal kuşatması

20: 15 Hürriyet muhabiri Uğur Ergan'ın haberine göre Türk askeri  kaynakları Cerablus'un merkezine 50-60 kişilik ÖSO keşif grubunun girdiğini ve şu an itibariyle Cerablus güney ve batısında konuşlanmış olan ana birliklerinin içeriye girişine uygun şartlar var mı diye araştırma ve gözlem yaptıklarını belirttiler. Aynı kaynaklar bu durumun askeri harekat açısından Cerablus'un ele geçirildiği manasına gelmediğini söylediler.

Güncellenme Tarihi : 25.8.2016 00:32

İLGİLİ HABERLER