Gündem
  • 28.4.2017 00:10

Suriye sınırında çatışma : 3 YPG'li öldürüldü

Şanlıurfa'nın Akçakale, ve Suruç ilçeleri arasındaki bölgeye Suriye’de PYD kontrolünde bulunan bölgeden havan atışı yapıldı. DHA'nın haberine göre askerlerin, atışın yapıldığı bölgeyi ateş altına almasıyla çıkan çatışmada 3 YPG’li öldürüldü. Öte yandan Suriye'nin kuzeyinde PYD unsurlarının kontrolündeki Rasulayn ilçesinden Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki hudut karakoluna da bir havan mermisi atıldığı bildirildi.

DHA'nın haberine göre Akçakale’ye komşu Telabyad ile Kobani arasında bulunan ve terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu YPG’nin kontrolündeki bölgeden, saat 16.30 sıralarında Bilece Mahallesi’nde bulunan Tekçe Hudut Karakolu sorumluluk sahasındaki sınır hattında konuşlu tankın bulunduğu alana havan atışı yapıldı. Tanka isabet almazken YPG’li teröristler bu kez sınır hattındaki mevzilere, uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Sınırda görevli askerler tarafından anında karşılık verildi ve çatışma çıktı. Bu sırada top atışlarıyla da havan atılan bölge ateş altına alındı. Kısa süren çatışmada 3 YPG’li öldürüldü.

Olayın ardından sınır hattına takviye görevliler sevk edilerek güvenlik önlemleri arttırıldı.

KAYMAKAMDAN AÇIKLAMA
AA'nın haberine göre Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinden terör örgütü mensuplarınca Akçakale ilçesine bağlı Tekçe Hudut Karakoluna 2 havan mermisiyle saldırı düzenlendi. Bunun üzerine sınırda konuşlu Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) birliklerince bölgedeki terör hedeflerine angajman kuralları çerçevesinde misliyle karşılık verdi. Bu arada bölgeye çok sayıda askeri araç ve personel sevk edildi.

Akçakale Kaymakamı Selçuk Yosunkaya ile Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ve askeri yetkililer bölgeye giderek incelemede bulundu.           

Vali Güngör Azim Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hudut karakoluna terör örgütü mensuplarınca havan mermisi atıldığını bildirdi.

Teröristlere gerekli karşılığın verildiğini ifade eden Tuna, ilk bilgilere göre saldırı sırasında can kaybı yaşanmadığını kaydetti. 

BİR SALDIRI DA CEYLANPINAR'DAKİ KARAKOLA
Suriye'nin kuzeyinde PYD unsurlarının kontrolündeki Rasulayn ilçesinden Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki hudut karakoluna bir havan mermisi atıldığı bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Haseki'ye kentine bağlı Rasulayn ilçesinden terör örgütü mensuplarınca Ceylanpınar ilçesindeki Ateşoğlu Hudut Karakolu'na bir havan mermisiyle saldırı düzenlendi. 

Bunun üzerine sınırdaki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) birliklerince bölgedeki terör hedeflerine angajman kuralları çerçevesinde obüs ve tanklarla misliyle karşılık verildi. Bölgeye çok sayıda askeri araç ve personel sevk edildi. Bu arada İlçe Emniyet Müdürlüğü, belediye hoparlörden vatandaşların sınır bölgesine yaklaşmaması konusunda anonslar yaptırdı.         

TSK: YPG BÖLGESİNDEN 13 KEZ SALDIRI GELDİ

YPG bölgesinden 11 hudut karakoluna 13 kez saldırı yapıldığı bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'de YPG bölgesinden 11 hudut karakoluna 13 kez saldırı yapıldığını ve saldırılara karşılık verildiğini açıkladı.

Açıklamada "YPG bölgesinden 11 hudut karakoluna 13 saldırı oldu. Saldırılara misliyle karşılık verildi. Tunceli ve Şırnak'ta 14 terörist etkisiz hale getirildi" denildi.

Öte yandan 8. Kolordu Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, 51. Motorize Piyade Tugay Komutanlığı'nca Tunceli'nin Hozat ilçesinde yürütülen Şehit P. Er Nazmi Yıldızlı Operasyonu'nda 10 PKK'lı ve Pülümür ilçesinde eylem hazırlığında olan 2 PKK'lının öldürüldüğü bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 28.4.2017 00:04

İLGİLİ HABERLER