Gündem
  • 17.12.2017 10:08

Suudi Arabistan, İsrail'le ilişkiye girmeye hazır

Üst düzey yetkililerin karşılıklı sıcak açıklamaları önümüzdeki günlerde anlaşmaya dönüşebilir. Zira Suudi Arabistan İsrail’le tam diplomatik bağ kurmak için bir "yol haritalarının" olduğunu söylüyor.

Şii-Sünni çatışmasını yeniden hortlatmaya çalışan üst akıl, birleşmesi neredeyse imkaznsız olan iki kutbu bir araya getirmeye çalışıyor.

Suudi Arabistan, İsrail'le ilişki kurmaya hazır

Suudi Arabistan ile İsrail arasında yaşanan "flörtleşme", bugün Avrupa ile el ele verilerek yönetilmeye çalışılıyor. France 24 televizyonuna mülakat veren Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Jubeyr, "İran'ın bölgede artan etkisine rağmen Tel Aviv yönetimi ile ilgili herhangi bir diplomatik bağ olmadığını"savundu.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr France 24 televizyon kanalına verdiği bir röportajda, krallığın İsrail'le herhangi bir ilişkisi olmadığını, İran'ın bölgede artan etkisinin iki ülkeyi de ilgilendiren ortak bir endişe olmasına rağmen Tel Aviv ile herhangi bir diplomatik bağ olmadığını söyledi.

YOL HARİTALARI VAR

Jubeyr, iki devletli çözümün desteklendiğini belirtirken, Filistin ve İsrail’in mevcudiyeti konusunda bir uzlaşmaya varıldığı takdirde Riyad’ın İsrail’le tam diplomatik bağ kurmak için bir “yol haritalarının” hazırda olduğunu söyledi.

İSRAİL'LE İLİŞKİLERİN NORMALLEŞMESİ PLANI

Kasım ayı ortalarında Lübnan gazetesi al-Akhbar'da ve el Cubeyr'den, Veliaht Prensi Muhammed bin Salman imzalı, İsrail'le ilişkilerin normalleşmesini konu alan tarihsiz bir mektup yayınladı.

TRUMP'A ÖVGÜ

Suudi Arabistan'ın "flörtöz" tavırları sadece İsrail ile de sınırlı değil. ABD ve Mısır liderleri ile "güç pozu" verildiği günden bu yana ikili ilişkilerini farklı notaya taşıyan Suudi Arabistan, ABD'ye yapay güzellemeler yapmaya devam ediyor.

Suudi Arabistan, İsrail'le ilişki kurmaya hazır

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Jubeyr, ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik övgüler dizerek,“Trump hükümetinin İsrail ve Araplar arasında barışı sağlamak konusunda ciddi olduğuna inanıyoruz” dedi.

Güncellenme Tarihi : 17.12.2017 12:36

İLGİLİ HABERLER