Gündem
  • 20.10.2018 11:48

Suudilerin 8 Cemal Kaşıkçı yalanı

Cinayeti bir türlü kabul etmeyen Suudiler, birara utanmadan bu işi Türkiye’ye yıkmaya çalıştı.
Yalancılıkta adeta birbiriyle yarışan Suudi yetkililer ,Trump’a ve medyaya sürekli yalan üstüne yalan söyleyerek, adeta yalan makinasına dönüştü.
Yalancının başı elbetti Suudi Kralı Salman ve oğlu Veliaht Prens Salman’dı.
İşte Suudilerin şumduya kadar dansöz gibi kıvırdığı 8 yalan açıklama..

Suudi Arabistan'ın şimdiye kadar çelişen açıklamaları

Cemal Kaşıkçı’nın ortadan kaldırılmasından bu yana Suudi Arabistan defalarca hikayesini değiştirdi.

1. 3  Ekim günü, kayıp olduktan bir gün sonra, yetkililer Reuters'e Kaşıkçı’nın konsolosluğu ziyaret ettiğini ve daha sonra gittiğini söyledi.

2- Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed bin Salman Al Suud, aynı gün Bloomberg’e verdiği nöportajda Cemal Kaşıkçı’ya ne olduğunu bilmiyoruz dedi. Dedi ki: 'Olanlar hakkında söylentiler duyuyoruz. O bir Suudi vatandaşı ve ona ne olduğunu bilmek istiyoruz. Jamal’a ne olduğunu görmek için Türk hükümetiyle diyaloğumuza devam edeceğiz. ”

3- 4 Ekim'de konsolosluktan yapılan açıklamada, 'Konsolosluk binasını terk ettikten sonra Jamal Khashoggi'nin ortadan kaybolma sırrını ortaya çıkarmak için Türk yerel makamlarıyla izleme prosedürleri ve koordinasyonun yürütüyoruz' denildi.

4- 7 Ekim'de Suudi yetkililer;  gazetecinin öldürüldüğünü iddia eden bir Reuters raporunu ve 15 Suudi'nin Türkiye'ye uçtuğunu ve Khashoggi'nin kayıp olduğu gün konsolosluğu ziyaret ettiği haberlerini teksip etti. Suudiler 'asılsız iddialar' dedi.

5- 6 Ekim’de Türk istihbaratı tarafından belirlenen 15 kişilik ölüm timinin yalan olduğunu açıklayan Suudi hükümeti, “Resimleri yayınlanan kişiler Türkiye’ye turistik amaçlı gitti” dedi.

6- 9 Ekim'de Suudi Arabistan Büyükelçisi, Khashoggi'nin konsoloslukta öldürüldüğü iddialarının 'kesinlikle yanlış ve asılsız' olduğunu söyledi.
Şöyle dedi: 'Cemal, ben de dahil olmak üzere, Krallığın içinde çok sayıda arkadaşı var, ve bizim farklı görüşlerimiz olmasına rağmen arkadaşımız.  "Kendi kendine sürgüne yolladığı Washington’da bile zaman zaman görüşüyoruz.

7- Kral ve oğlu Prens Salman,  Donald Trump'a ortadan kaybolma hakkında hiçbir şey bilmediklerini söylediler, cumhurbaşkanı 

8-AP ile röportajda yapan Trump hem kralın hem de oğlunun Kaşıkçı’nın ölümünden habersiz olduğunu söylediklerini ve kendinin de buna inandığını bildirdi.

19 , Suudi Arabistan Khashoggi'nın konsolosluğunda kavga sırasında öldüğünü itiraf etti.

HABERVİTRİNİ ÖZEL

Güncellenme Tarihi : 20.10.2018 12:15

İLGİLİ HABERLER