Gündem
  • 10.2.2016 16:25

Tanrıkulu’nun PYD açıklamasına tepki yağdı

CHP Milletvekili Gürsel Tekin ile birlikte İngiltere’de katıldığı bir toplantıda terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olan PYD ile ilgili konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun ifadeleri tepkilere neden oldu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Tanrıkulu’nun PYD ile ilgili sözlerine, “Beyefendiyi tanıdığımız için çok bir şey söylemeye ihtiyaç duymuyorum. Daha ne söyleyelim” diyerek tepki gösterdi.

"MİLLETİN VİCDANINDA YARA AÇIYOR"

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak ise gazetecilerin sorusu üzerine, “Maalesef son dönemde hem CHP Genel Başkanı hem de CHP’li milletvekilleri bu konuda HDP ile aynı şeyleri konuşan, aynı sözleri söyleyen, aynı eylemleri destekleyen bir tavır içindeler. Dışarıdaki bazı ülkelerin, grupların PYD’yi terör örgütü görmemesi doğal karşılanabilir ama kendini Türkiye’ye ait hisseden, TBMM’de milletvekilliği görevini ifa eden insanların sözlerini seçerek kullanmalarında fayda var. Bunu HDP’li milletvekilleri de söyleyebilir. Çünkü kamuoyuna baktığınızda HDP’li milletvekillerinin bugünkü görüntüsü PKK’nın sözcülüğünü yapar vaziyette. Ama kuruculuğunu ulu önder Atatürk’ün yaptığı CHP’li milletvekilleri tarafından söylendiğinde milletimizin vicdanında bir yara açıyor. CHP’li milletvekillerinin HDP-PKK-PYD konusunda yaklaşımlarını gözden geçirmeleri gerekir. 7 Haziran seçimlerinden sonra HDP ile koalisyon düşünceleri bile benim seçim bölgem olan Karadeniz’de CHP’nin hızlı bir şekilde oy düşüşüne vesile oldu. Doğu’da farklı, Karadeniz’de farklı, Ege’de farklı şeyler konuşmak ama yurt dışına çıktığınızda farklı konuşmak bu milletin nazarında karşılığı olmayan şeyler. Bu açıklamaları hem Türkiye adına hem de Türkiye siyaseti adına talihsiz buluyorum” dedi.

CHP’Lİ VEKİLDEN AÇIKLAMA

Parlamentoda basın toplantısı düzenleyen CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise, gazetecilerin konuyla ilgili soruları üzerine, “Ortadoğu’da bulunan örgütlerin bütününün kullanıldığını biliyoruz. Bunlar sadece bir projenin argümanlarıdır. İnsanlara zarar veren, insanları katleden hangi örgüt, hangi yapı olursa olsun bizim gözümüzde insanı katleden yapıda olduğu için terör örgütü özelliğini taşıyabilir. Hiçbir kana, cinayete bulaşmamış, sosyal ve siyasal bir mücadele sürdüren her türlü yapı da terör örgütü olmama konusunda kendini haklı görebilir. Bir düzeni kurup başka düzen oluşturmak siyasal ve sosyal yöntem ile değilse, siyasal bir mücadele değilse, fikir mücadelesi değilse, demokratik yollarla değilse kim yapıyorsa yapsın terör hareketidir” açıklamasında bulundu.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:17

İLGİLİ HABERLER