Gündem
  • 19.12.2014 09:40

Tansu Çiller: '28 Şubat bir darbedir'

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek 28 Şubat Davası'nda 'şikayetçi' sıfatıyla ifadesinin alınmasına karar verilen dönemin Başbakan Yardımcısı, eski Başbakan Tansu Çiller, İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

28 Şubat davasında talimatla “müşteki” sıfatıyla ifade veren eski Başbakan Tansu Çiller, “28 Şubat bir darbedir. Geleneksel bir darbe gibi olmayabilir ama bu darbedir. Klasik anlamda bir darbe olmasa da özde bir darbedir” dedi.

Çiller: 28 Şubat bir darbedir - Web TV

28 Şubat davasında talimatla “müşteki” sıfatıyla ifade veren eski Başbakan Tansu Çiller, “28 Şubat bir darbedir. Geleneksel bir darbe gibi olmayabilir ama bu darbedir. Klasik anlamda bir darbe olmasa da özde bir darbedir” dedi.

Eski Başbakan Tansu Çiller, 28 Şubat davasında talimatla “müşteki” sıfatıyla ifade verdi. “28 Şubat özünde bir darbedir” diyen Çiller, mahkemeye 3 sayfalık yazılı dilekçe sundu.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 28 Şubat davası kapsamında mahkeme Çiller’in İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinde talimatla ifadesinin alınmasına karar vermişti. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen talimat duruşmasına avukatı ile birlikte katılan eski başbakan Tansu Çiller, mahkemeye 3 sayfalık yazılı dilekçe sundu.

Duruşmada kısa bir açıklama yapan Çiller “Genel olarak bu bir darbedir. Belki bu darbe bizim geleneksel olarak bildiğimiz bir darbe değil ama özünde bir darbedir. Çünkü milli irade ile meclise yollanmış bir çoğunluk bir başka iradeye teslim edilen bir süreçte milli iradenin meclise yolladığı temsilcilerinin elinden alınmış ve bir başka azınlığa milletin iradesi teslim edilmiştir. Bunun ayrıntıları dilekçede mevcuttur” dedi.

Çiller’in açıklamalarının ardından sanık Çetin Doğan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, Çiller’e sorular yöneltmek istediğini belirtti. Çiller, soruların yazılı olarak iletilmesi halinde kendisi de avukatı aracılığıyla yazılı olarak cevap vereceğini söyledi. Bunun üzerine avukat Ersöz , Çiller’in mahkemeye sunmuş olduğu dilekçenin okunmasını istedi. Ersöz’ün bu talebi üzerine Çiller’in dilekçesi okundu.

Sanık Çetin Doğan duruşmada söz alarak Çiller’e bazı sorular sormak istediğini belirtti. Doğan, “Askerler tarafından hükümetin yıkılmasına yönelik olarak doğrudan veya dolaylı bir şekilde özellikle DYP’li milletvekilleri ile görüşme ve baskı yapılması hususunda askerler tarafından yapılmış bir baskı veya tazyikten haberi var mıdır? Biz Batı Çalışma Grubu olarak yaptığımız brifinglerde hükümete yönelik olarak herhangi bir şekilde bir tehdit veya baskı, küçük düşürme ve saygısızlık beyanımız olmamıştır. Bizim Batı Çalışma Grubu başkanı olarak hükümeti düşürme, tehdit, baskı ve saygısızlık gibi bir beyanımızın olduğuna ilişkin mağdurun bir bilgisi var mıdır ?’’ gibi 8 soruyu Çiller’e yöneltti. Doğan’ın soruları Çiller tarafından daha sonra cevaplandırılmak üzere duruşma zaptına yazdırıldı.

Duruşmaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme, Çiller’in beyanının alınması nedeniyle işi biten talimat evrakının Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verdi.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:31

İLGİLİ HABERLER