Gündem
  • 11.7.2018 19:45

Tarihi NATO zirvesinden tarihi fotoğraflar

NATO Zirvesi'ne katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü.

Üç ismin buluşmasında renkli anlar yaşandı.Liderler ayak üstü birbirleriyle sohbet etme imkanı buldu.

NATO zirvesinde Trump ve Macron'ın samimiyeti dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, liderler zirvesi için geldiği NATO Karargahında seremoni alanına ABD Başkanı Trump ile birlikte gitti. Öte yandan bugün başlayan NATO Zirvesi Türkiye açısından birçok ilke sahne oldu.

Belçika'nın başkenti Brüksel NATO Zirvesine ev sahipliği yapıyor. Liderler aile fotoğrafı ve hava gösterisi öncesi NATO Genel Sekreteri eşliğinde Jens Stoltenberg eşliğinde NATO'nun tarihini ve faaliyetlerini anlatan sergiyi gezdi.

Hulusi Akar Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin "Milli Savunma Bakanı"; Berat Albayrak ise "Hazine ve Maliye Bakanı" sıfatıyla ilk kez zirveye katıldı.

Liderler sergi alanını gezdikten sonra resmi törenin ve hava gösterisinin yapıldığı alana geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi açılış töreni ve aile fotoğrafının çekildiği alana gelirken, yanına gelen ABD Başkanı Trump ile birlikte alana yürüdü. Zirvede, Orgeneral Yaşar Güler de "Genelkurmay Başkanı" olarak ilk kez yer aldı.

Liderler bir süre sohbet ederken, aile fotoğrafının ardından resmi törene geçildi.

Törende açılış konuşmasını NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg gerçekleştirdi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in selamlama konuşmasının ardından aralarında Atak helikopterlerinin de bulunduğu helikopterler, NATO’ya bağlı ülkelerin bayrakları ve askerlerinin bulunduğu tören alanı üzerinden 13 müttefik ülkeye ait 20 helikopter ile birlikte geçiş yaptı.

Türkiye'den iki "T129" Atak helikopteri ilk kez uluslararası bir zirvede uçmuş oldu. Gösteride Türkiye’nin dışında ABD, Belçika, Fransa, Almanya, Danimarka, Macaristan, İtalya, Polonya, Romanya, Slovenya ve Çekya'dan toplam 20 helikopter yer aldı.Erdoğan, NATO'nun yeni karargahında Türkiye'nin yeni temsilciliğinin resmi açılışını yaptı.

Öte yandan, zirveden önce ABD ve Almanya arasında karşılıklı açıklamalar büyük gerginlik yarattı. Trump Almanya için 'Rusya'nın esiri' ifadesini kullanmıştı.

 

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 11.7.2018 20:06

İLGİLİ HABERLER