Gündem
  • 22.5.2015 00:11

Tayyip Erdoğan Aydın Doğan'a çok ağır konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğan Grubu'nun skandal manşetine ve ardından yayınladığı tehditvari açık mektuba çok sert cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATV- A Haber ortak yayınında Mehmet Barlas'ın sorularını yanıtladı. Erdoğan, Hürriyet'in skandal manşetine ve ardından Hürriyet'te yayınlanan tehditvari açık mektuba çok sert sözlerle karşılık verdi. 

Aydın Doğan ve gazetelerinin tehditlerinin kendisini yolundan döndüremeyeceğini belirten Erdoğan, maaşlı şarlatanlarının yazdıklarının da bir anlamı olmadığını söyledi

Türkiye'yi bölmek isteyenlerin AK Parti'nin oylarını nasıl aşağı çekebileceklerinin hesabını yaptığını söyleyen Erdoğan, "Bunlara artık aydın demiyorum, bunlar karanlık" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisini tehdit etmeye yeltenen Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'a "Senin bu tehditlerin beni ırgalamaz. Köşe yazarların ne yazarlarsa yazsınlar, maaşlı şarlatanların ne yazarlarsa yazsınlar, benim için hiçbir şey ifade etmez" dedi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden gerçekleştirilen ATV-aHaber ortak canlı yayınında SABAH gazetesi başyazarı Mehmet Barlas'ın sorularını yanıtlayan Erdoğan, gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu:

DOĞAN MEDYA'YA CEVAP: Belediye başkanlığım dönemimde benimle yakından uzaktan alakası olmadığı halde, şahsıma yönelik Sultanbeyli'de villalarımın olduğu söylendi. Ne zaman? Adaylık döneminde başladı süreç, ondan sonra devam etti. Ve tabii bu sürecin içerisinde de o zamanlar Show TV bununla ilgili devreye girdi. Şu anda Doğan'ın çok samimi idari ekibinin içerisinde olan, isim vermeme gerek yok ama karı-koca her ikisi de, medya dünyasının içerisindedir ve hakaretleri bunların çok ileri seviyededir. Benimle çok uzaktan yakından alakası olmamasına rağmen bana bunu yaptılar. Benim de sert çıkışım oldu, onlar geri çekildiler. Sonra İstanbul Belediye Başkanlığı'nı aldım. Ama bu işi bitirmedi, bunlar biliyorsunuz yeni adım attılar, sürekli bunu devam ettirdiler. İkinci adımlarıysa bunların başbakanlığım sürecine doğru giderken bunun önünü nasıl keseriz, buna doğru geldiler. Belediye başkanlığı sürecim 4.5 yıl olmuştu ki, malum Siirt sürecinde attıkları başlık çok malumdu. Yine aynı gazete.


İSMEN AÇIKLAYACAĞIM: Bazı köşe yazarları var, onların gerekirse onları da zamanı geldiğinde ismen açıklayacağım. Bunlar Ankara'da iş takibi yapıyorlardı, hatta randevuları da onlar alıyorlardı. Oturuyoruz, konuşuyoruz ama bakıyoruz onlar aynen yollarına devam ediyorlar.

BEN KASIMPAŞALIYIM: Conrad Otel'de oturduk konuşuyoruz. Bakın siz rahmetli Özal'la çok uğraştınız, sayın Demirel'le çok uğraştınız, Tansu hanımla çok uğraştınız. Hepsi de size karşı mümkün olduğunca bazı tavırlar koymak istedi ama olmadı. Şimdi benimle uğraşmaya kalkıyorsun. Bak ben Kasımpaşalıyım doğma büyümeli, hakkın olanı alırsın ama hakkın olmayanı alamazsın bunu bilesin dedim. Çünkü onların o dönem yasal olmayan işleri de vardı. Dedim ki biz şu anda yargının, maliyenin bu işteki vereceği kararı bekleme durumundayız. Ama ben de sizden dürüstlük bekliyorum dedim ama olamadılar. Sürekli konuşuyorlar ama bütün gazeteleri koydum önüne. Başbakanlığa geldi buyrun attığınız başlıklar, köşe yazarlarının yazdığı yazılar ailelerimle uğraşıyorsunuz, ne işiniz var ailemle. Ama yok, yine aynı devam etti.

MAAŞLI ŞARLATANLARIN: İkili görüşmelerde doğru konuşuyor, işte biz şunu yapmak istemedik, köşe yazarlarına karışmayız falan. Bir de onların Doğan basın yayın ilkeleri diye şeyleri var, dürüstlük güya onlarda. Ne alakası var, her şey ortada. Şimdi de başyazı ile bana gönderme yapıyor. Gönderme yaparken bütün bu yapılanları şerefsizlik olarak telakki ediyor, en alttaki cümleden de tehdit sallıyor. Sen ne yaparsan yap, etrafında kimleri toparlarsan toparla alışılmış cumhurbaşkanı olmayacağım dedim. Senin bu tehditlerin falan beni ırgalamaz. Köşe yazarların falan ne yazarlarsa yazsınlar, maaşlı şarlatanların ne yazarlarsa yazsınlar benim için hiçbir şey ifade etmez. İnandığım ne varsa bunları milletime anlatacağım, milletimin bunları bilmesi lazım.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:18

İLGİLİ HABERLER