Gündem
  • 26.11.2018 13:08

Tayyip Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Tütün bağımlılığının artık çeşitlendiğini ifade eden Başkan Erdoğan, "Bağımlılığın da artık çeşitlendiğini görüyoruz. Artık sadece tütün ve alkol bağımlılığı değil. Elektronik bağımlılığı da başladı. O çok daha tehlikeli bir bağımlılık. 2 yaşında bir yavru artık anneden, babadan kaçarak o telefonlarla meşgul oluyor. Türkiye'de satılan cep telefonu sayısı 70 milyon. Nüfusumuz 80 milyon... Bu ciddi bir tehdidi gösteriyor." dedi. Paris'te yaşanan olayları uluslararası medyanın pek fazla görmediğini söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: İslam'la terörü kimse bir araya getiremez. Ama dert başka. Bu DEAŞ gibi örgütlerle İslam'ı kirletmek. Buna müsaade vermeyeceğiz. Hristiyan terörü diyor musunuz, ya da Musevi terörü. Gezi olaylarında uluslararası medya Taksim'i gösterdi. Şuanda Paris'te olaylar var. Ama görmüyorlar.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Sancaktepe'de düşen helikopterimizde şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Aileleri ve milletimize başsağlığı diliyorum. Bu nedenle gecikmemden dolayı da haklarınızı helal ediniz.

ASIL MESELE TOPLUMUMUZDA KÖK SALAN BU SİSTEMİ ORTADAN KALDIRABİLMEKTİR

İlk sempozyum ile bu sempozyum arasında geçen zamanda daha fazla yol kat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bizim toplumumuzda alkol ve tütün tüketiminin bağımlılığını yan yana düşünmemiz bile mümkün değildir. Elbette tedavi hizmetleri önemlidir. Asıl mesele toplumumuzda kök salan bu sistemi ortadan kaldırabilmektir.

ÜLKEMİZDE BİR KESİMİN CEHALET KARANLIĞINDA GİDEREK KAYBOLMASINDAN ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ

Açık konuşuyorum, haramı, helali bilen bir toplumda alkol, uyuşturucu, hırsızlık, haksızlık diye bir şey olamaz. Bunlar oluyorsa bağımsızlıktan öte sıkıntılarımız vardır. Toplumu cehalet yıkar. Cehalet, okuma yazma bilmemek değildir. Kültürünü, değerlerini bilmemektir. Ülkemizde bir kesimin cehalet karanlığında giderek kaybolmasından üzüntü duyuyoruz.

Geçmişte doğu blokunda alkolün toplumların uyuşturulması için kullanıldığını biliyoruz. Alkol kullanma boyutu ciddi boyutlardadır. Tütün alışkanlıkları da çok büyük uluslararası şirketler tarafından özendirildiği de ortadadır. Uyuşturucu bağımlılığının yeraltı değerlerine sahip ülkelerde yaygın olması bize sebebin arkasındaki gelişmeleri gösteriyor.

ARTIK SADECE TÜTÜN BAĞIMLILIĞI YOK ELEKTRONİK BAĞIMLILIĞI DA BAŞLADI

Bağımlılığın da artık çeşitlendiğini görüyoruz. Artık sadece tütün ve alkol bağımlılığı değil. Elektronik bağımlılığı da başladı. O çok daha tehlikeli bir bağımlılık. 2 yaşında bir yavru artık anneden, babadan kaçarak o telefonlarla meşgul oluyor. Türkiye'de satılan cep telefonu sayısı 70 milyon. Nüfusumuz 80 milyon... Bu ciddi bir tehdidi gösteriyor.

BİZ GENÇLERİMİZİ ZEHİRLEMENİZE İZİN VEREMEYİZ

Türkiye'nin terörle mücadelede son yıllardaki başarılı olduğuna inandığımız alanlardan biri uyuşturucuya vurulan darbe. Bir de çıkarmışlar bir tilkilik. Elektronik bir sigara... Maksat o dudak alışkanlığını oluşturmak. Çok geldiler bize. Size 500 milyon dolar, 1 milyar yatırım yapacağız falan. Bizim de farklı tekliflerimiz oluyor? Biz gençlerimizi zehirlemenize izin veremeyiz.

Geçmişte veya bugün farklı inançlardan insanların yaşadığı coğrafyada terör sorunu görülmüştür. Böyle bir şeyi Müslüman olan bölgelerde var gibi göstermek terörün önüne geçmekte büyük bir sorundur.

Sosyal destek programları ile bireyden başlayarak aileye geniş çaplı projeler yürüttük. Milletimizin vicdanını yargılamayacak şekilde cezasını çekmiş kişileri yaşama kazandırmaya çalışıyoruz.

UYUŞTURUCU TACİRLERİNE KARŞI TERÖRE OLDUĞU GİBİ TAVİZSİZ DAVRANIYORUZ

Uyuşturucu tacirlerine karşı teröre olduğu gibi tavizsiz davranıyoruz. Uyuşturucudan 52 bin kişi hapishanelerde bulunuyor. Bizim derdimiz uyuşturucu müptelalığından vatandaşlarımızı kurtarmak. Biz buna engel olmazsak geleceğimizi kaybederiz. Bizim nazarımızda çocukların eline silah vermek ile uyuşturucu tutuşturmak arasında bir fark yoktur. Uyuşturucuya karşı en yüksek cezaların verildiği ülkelerdeniz.

Bu konuda bir adım geri adım atmayız. AMATEM'i destekliyor ve yaygınlaştırıyoruz. Kamu ve üniversite hastanelerinin çalışmalarını artırdığını memnuniyetle görüyoruz. Ebeveynlerinin çocuklarını tuzağa düşürmemek için uyanık olması şarttır. Ailenin farkında olamadığı bir sorunu devletin omuzlarına yıkmak adil bir yaklaşım değildir.

ŞUAN PARİS'TE OLAYLAR VAR AMA GÖRMÜYORLAR

İslam'la terörü kimse bir araya getiremez. Ama dert başka. Bu DEAŞ gibi örgütlerle İslam'ı kirletmek. Buna müsaade vermeyeceğiz. Hristiyan terörü diyor musunuz, ya da Musevi terörü. Gezi olaylarında uluslararası medya Taksim'i gösterdi. Şuanda Paris'te olaylar var. Ama görmüyorlar.

Güncellenme Tarihi : 26.11.2018 13:15

İLGİLİ HABERLER