Gündem
  • 16.5.2018 12:24

Tayyip Erdoğan, tüm başvuruları istedi

Erdoğan, tüm başvuruları istedi

Edinilen bilgilere göre, üst komisyona havale edilen listede ve dosyada, elenenlere ilişkin herhangi bir bilgi ve kayda yer verilmemesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, mülakat komisyonundan ayrıntılı rapor ve tüm listeyi istedi.

 OSMAN YİĞİT / ANKARA  Siyasi Partiler 24 Haziran seçimleri için milletvekili adaylarını belirlemek için yoğun bir mesai harcarken, AK Parti’de de heyecanlı bekleyiş sürüyor. 600 milletvekilliği için 7200 aday adayının başvurduğu partide ön inceleme ve mülakat süreci geçtiğimiz hafta sonu tamamlandı ve belirlenen 2100 kişilik liste AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği üst komisyona havale edildi. Aday adaylarının listede yer alıp alamadıklarını merakla bekledikleri bu süreçte ilginç bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgilere göre, üst komisyona havale edilen listede ve dosyada, elenenlere ilişkin herhangi bir bilgi ve kayda yer verilmemesi üzerine Erdoğan, mülakat komisyonundan ayrıntılı rapor ve tüm listeyi istedi.

Daha önceki seçim dönemlerinde yaşanmayan bir uygulamaya imza atan ve çok daha ince eleyip sık dokuduğu belirtilen Erdoğan’ın, bir haksızlık veya yanlışlığa mahal vermemek için elenenlerin neden elendiklerine ilişkin gerekçeli rapor istediği kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 16.5.2018 12:33

İLGİLİ HABERLER