Gündem
  • 21.8.2017 12:20

Tayyip Erdoğan Ürdün seyahati öncesi konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün'de gerçekleştireceği ziyaretten önce Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şunlar;

ZEKAİ AKSAKALLI'NIN YENİ GÖREVİ

"Askerlikte kırgınlık kavramı olmaz. Nerede görev verilirse asker orada görevini yapar. Şu anda Zekai Aksakallı'nın görev süresi de doldu. Bu süreyle de bağımlı olan bir şey değildir. Yaklaşan YAŞ toplatılarında değerlendirmeler neticesinde ilgili birimler bu teklifi getirdiler. Bundan sonrada orada görevini devam ettirecek."

İRAN GENELKURMAY BAŞKANI'NIN ZİYARETİ

"Bu ziyarette sınırdaş ve özellikle de aynı inancın mensupları olarak tehdit unsuru haline gelmiş terör örgütlerine karşı İran'la müşterek harekatın yapılması her an gündemde. Bu dayanışma iki Genelkurmay Başkanı arasında görüşülmüş ve nasıl bir çalışma yürütülebilir. Bunların hepsini aramızda görüştük. Benim kabulümde de bunları görüştük. Çalışmalar devam edecek. PKK'nın İran'daki yapısının sürekli İran'a da bize de verdiği zararlar var. Temenni ederim ki başarılı netice alacağız."

KILIÇDAROĞLU'NUN TUTUKLANMA AÇIKLAMASI

"Bunları değerlendirmeye değer görmüyorum. Kılıçdaroğlu doğmamış çocuğa don biçiyor. Benim gündemimde böyle bir şey yok."

Güncellenme Tarihi : 21.8.2017 13:46

İLGİLİ HABERLER