Gündem
  • 26.9.2016 14:38

TBMM'nin blokları yıkılıyor

TBMM Ana Binanın mimarı Clemens Holzmeister'in onayından geçirilerek yaptırılan ve 30 yıl milletvekillerine hizmet veren Halkla İlişkiler Binası yıkımında 2'nci etap başladı.

15 Temmuz darbe girişiminde F-16’larla bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde meydana gelen hasarı onarma çalışmaları genişletildi. Milletvekillerinin 1984-2014 yılları arasında 30 yıl boyunca ‘Halkla İlişkiler Binası’ olarak kullandığı, ünlü mimar Behruz Çinici ve eşi Altuğ Çinici’nin imzasını taşıyan binalardan B bloğun yıkımına da başlandı. TBMM Ana Binanın mimarı Clemens Holzmeister’ın da onayından geçtikten sonra 1980 sonrası yapımına başlanan Çinici çiftinin projesi 1984 yılında dönemin başbakanı Turgut Özal tarafından hizmete açılmıştı.

Gayri Menkul Yatırım Ortakları Derneği’ne (GYODER) üye işadamlarının katkılarıyla, 120 milyon liraya mal olması beklenen projede, yıkılan blokların yerine taban alanı 8-10 bin metrekareye oturan yeni bina yapılacak. Üç ya da dört katlı olacak binanın TBMM ana binadan yüksek olmaması, sığınak ve otoparkın yer alacağı iki katının ise yer altında olması planlanıyor. Bu şekilde ana binadan, sığınağa tünelle geçişin sağlanacak. Yıkım işleminin sona ermesinin ardından yeni binanın yapımının bir yılda tamamlanması bekleniyor.

Güncellenme Tarihi : 26.9.2016 14:40

İLGİLİ HABERLER