Gündem
  • 27.9.2016 00:21

Telefonla arayan Bulgar kadına 9 bin lira kaptırdı

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde, tanıştığı Bulgar kadın tarafından 9 bin TL dolandırıldığını iddia eden adam polise başvurdu. Yetkililer, Bulgaristan'da yaşayan ve Türkçe bilen genç kızların +359 ön kod numarası ile Türkiye'de yaşayan erkekleri aradıklarını belirterek dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

M.D. (35), bir süre önce tanıştığı Bulgaristan uyruklu A.S. (24) ile irtibatını telefon ve internet üzerinden sürdürdü. A.S., Susurluk'a gelmek istediğini, ancak 9 bin TL paraya ihtiyacı olduğunu belirtti. Bunun üzerine genç, A.S.'ye banka havalesi ile istediği parayı gönderdi. Ancak bir müddet sonra A.S.'nin Susurluk'a gelmemesi ve telefonlara da cevap vermemesi üzerine dolandırıldığını anlayan M.D. polise başvurdu.

Yetkililer, 359 ön koduyla başlayan ve Bulgaristan'dan yapılan telefon aramalarında dikkatli olunmasını istedi. Bulgaristan'da yaşayan ve Türkçe bilen genç kızların +359 ön kod numarası ile Türkiye'de yaşayan erkekleri aradıkları ve evlenme vaadiyle para istedikleri, bu yolla birçok Türk erkeğinin dolandırıldığı öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 27.9.2016 01:07

İLGİLİ HABERLER