Gündem
  • 11.1.2017 00:05

Tente faciasında ölen ünlü işadam çıktı

İstanbul Ataköy 5. Kısım Camii'nde cenaze namazı kılanların üzerine kar biriken tente çatı çöktü. Kazada 1 kişinin hayatını kaybettiği, 4'ü ağır 40 yaralı olduğu bildirildi. Cenazeye katılanlar tentenin üzerinde çok fazla kar olduğunu ve her an çökme tehlikesi bulunduğunu gördüklerini söyledi.

Son dakika: Ataköy Camiinde tente çöktü... Ölü ve yaralılar var
Cami imamı Adem Karabey de tentelerin çökebiliceği konusunda uyarı anonsu yapılıp yapılmadığına yönelik bir soruya, "Uyarı anonsları yapıldı" yanıtını verdi.

Ataköyde tente faciası
DHA’nın haberine göre ise bazı görgü tanıkları zabıtanın uyarı anonsuna rağmen imamın cemaati tentenin altına davet ettiğini söyledi. 

Tente faciasında hayatını kaybeden kişinin İstanbul Beylikdüzü'nde faaliyet gösteren Şengezerler tekstilin sahibi Mustafa Ümit Şengezer olduğu öğrenildi.

Ataköy 5. Kısım Camii'nde bugün öğle namazı ardından kılınan cenaze namazı sırasında kar ağırlığını taşıyamayan tente çöktü. Tentenin çökmesiyle onlarca vatandaş kar yığınlarının altında kaldı. Bazı vatandaşlar yaralı olarak kar altında çıkartılırken olay yerine İtfaiye ve sivil savunma ekipleri de sevk edildi. Tentenin çökmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 4'ü ağır 40 kişi yaralandı.

Ataköyde tente faciası

 VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, bugün öğle saatlerinde Bakırköy ilçesi Ataköy 5. Kısım Camii’nde cenaze namazının kılınması sırasında, avluda bulunan tentenin, üzerinde biriken yoğun kar nedeniyle çöktüğü hatırlatıldı. Açıklamada, "Bu elim kaza nedeniyle 4’ü ağır olmak üzere 40 vatandaşımız yaralanmış ve 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yaralanan 14 vatandaşımız taburcu olmuş, 26 vatandaşımızın ise tedavilerine devam edilmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." denildi. Açıklamada, olayın bütün yönleriyle araştırıldığı kaydedildi.

ÜNLÜ TEKSTİLCİ HAYATINI KAYBETTİ
Ataköy 5. Kısım’da cenaze namazları kılınan isimler Yasemin Melek Aydın ve Behice Tunçöz’dü. Melek Aydın’ın kardeşleri, Türkiye’nin en eski tekstil markalarından biri olan Antik Dantel AŞ.’nin sahipleri. Cenaze töreninde bulunan bir kişi hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada “Bir anda neye uğradığımızı şaşırdık. İki kişinin cenazesini çıkardım. Çok sayıda yaralı vardı” dedi. hurriyet.com.tr'nin ulaştığı bilgilere göre tente faciasında hayatını kaybeden kişinin İstanbul Beylikdüzü'nde faaliyet gösteren Şengezerler tekstilin sahibi Mustafa Ümit Şengezer olduğu öğrenildi.

Ataköyde tente faciası

SON ANDA KURTULAN KADIN O ANLARI ANLATTI

Çöken tentenin altında kalmaktan son anda kurtulan bir kadın olay anını anlattı. Camide 2 cenazenin olduğunu belirten kadın, ilk cenaze kaldırıldıktan sonra kendi tanıdıklarının cenaze namazına geçildiği sırada çökmenin meydana geldiğini söyledi. Görgü tanığı kadın, "Geldiğimiz andan beri 'lütfen tenteler altından geçmeyin, çökebilir' deniliyordu. Kar hızlanmıştı. İlk cenaze namazı kılındıktan sonra bir anda tente çöktü. Kaos oldu. Herkes kendi arkadaşının yardımına koştu" dedi. "Karın temizlenmesi gerekirdi" diyen kadın, "Üstteki beyaz yerler eğikti. Üzerimize çökecek gibiydi" diye konuştu.

Cenazeye katılan bir kişi "Bİz cenazeye geldik. Bütün çadırların üstü en az 1 buçuk metre kardı. 2 metre bel vermiş vaziyetteydi. Cenaze namazına kadar bantla kimseyi almadılar. Biz de alınmasını beklemiyorduk. Daha sonra bile bile alındı cemaat. Bu facianın sorumlusu cami yönetimidir. Gereken yapılmalıdır. İstanbul'un göbeğinde bu katliama izin verildi. Bunların göçeceği belliydi" diye konuştu.

'ÜZERİMİZE ÇÖKECEK GİBİYDİ'

Tentenin altında kalmaktan son anda kurtulan bir kadın ise, "Geldiğimiz andan beri 'lütfen tenteler altından geçmeyin, çökebilir' deniliyordu. Kar hızlanmıştı. İlk cenaze namazı kılındıktan sonra bir anda tente çöktü. Kaos oldu. Herkes kendi arkadaşının yardımına koştu" dedi. "Karın temizlenmesi gerekirdi" diyen kadın, "Üstteki beyaz yerler eğikti. Üzerimize çökecek gibiydi" diye konuştu.

Son dakika: Ataköy Camiinde tente çöktü... Ölü ve yaralılar var

UYARI ANONSU YAPILDI'

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kar nedeniyle tenteleri çöken Ataköy 5’inci Kısım Camii’ne gelerek, cami imamı Adem Karabey’den bilgi aldı. Cami imamı Adem Karabey de tentelerin çökebileceği konusunda uyarı anonsu yapılıp yapılmadığına yönelik bir soru üzerine, "Uyarı anonsları yapıldı" dedi.

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ise yaptığı açıklamada, "Olay araştırılacak incelenecek. Şu an kimin kusurlu olduğunu arama zamanı değil" dedi. "Kurumsal anlamda birbirimizi suçlamanın anlamı yok" diyen Yaran, "Cami görevlilerimizin daha önce yaptığı görüşmeler var. Bunlar araştırılır kimin ne kusuru varsa gerekeni yapılır" diye konuştu. Cami imamının uyarı anonsu yaptığını kaydeden Rahmi Yaran, "Cami imamımız defalarca anons yapmış, gerekli yerlerle telefon görüşmesi var. Bu alana girmeyin diye şerit çektirmiş" şeklinde konuştu. Yaran, "Tehlike daha önce görülmüş ve ilgililere bildirilmiş. İlgililer vaktinde gelmemişler" ifadesini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 11.1.2017 00:57

İLGİLİ HABERLER