Gündem
  • 26.11.2016 01:06

Terörisin ölüsünü İzmir'e gömünce halk ayaklandı

İzmir'de terörist cenazesine tepki

Tunceli'deki operasyonda öldürülen PKK mensubu bir teröristin cenazesinin, İzmir'in Torbalı ilçesine gömülmesi tepkiye neden oldu.

İzmir'de terörist cenazesine tepki

Terör örgütü PKK ile mücadele kapsamında 7 Kasım'daki operasyonda Tunceli'de öldürülen "Roj Gabar" kod adlı 22 yaşındaki Recep K'nin cenazesi, çarşamba günü Torbalı'da toprağa verildi.

VATANDAŞLAR TÜRK BAYRAKLARIYLA YÜRÜYÜŞ YAPTI

Olayın ilçede duyulması üzerine toplanan vatandaşlar, Türk bayraklarıyla yürüyüş yaptı. Pankart açan vatandaşlar, terörü lanetleyen sloganlar attı.
Vatandaşlar, teröristin cenazesinin ilçeden götürülmesini istedi.

İzmir'de terörist cenazesine tepki

KAYMAKAM AÇIKLAMA YAPTI

Olaya ilişkin gazetecilere açıklama yapan Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, teröristin cenazesinin ilçeden nakledilmesine yönelik çok sayıda şikayet aldıklarını ve vatandaşların talebini üst makamlara bildirdiklerini belirtti.

İzmir'de terörist cenazesine tepki

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yanıt beklediklerini dile getiren Memük, "Torbalıların bu konudaki hassasiyetleri malum. Mezarın taşınması için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Bu arada, terörist Recep K'nin ailesinin Buca ilçesinde ikamet ettiği, burada mezar yeri olmadığı gerekçesiyle cenazenin Torbalı'da defnedildiği öğrenildi.

 

İzmir'de terörist cenazesine tepki

Güncellenme Tarihi : 26.11.2016 01:11

İLGİLİ HABERLER