Gündem
  • 17.3.2019 18:50

Teröriste karşı koydu camidekilerin hayatını kurtardı

Yeni Zelanda'da Afgan göçmen Abdül Aziz, Linwood Camisi'ndeki terör saldırı sırasında saldırgana silahsız karşı koyarak onun namaz kılınan bölüme girmesini engelledi.

Yeni Zelanda'daki terör saldırısında şehit olanlar 50'ye yükseldi.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde dün cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen terör saldırısı sırasında Linwood Camisi'nde dışarı çıkıp teröriste karşı koyan ve onu camiden uzaklaştıran cemaatten Abdül Aziz, onlarca kişinin hayatını kurtardı.

Yeni Zelanda'daki terör saldırısında şehit olanlar 50'ye yükseldi.

Tekerlekli sandalyedeki kocasını korumaya çalışırken öldü

Terör saldırısında yaralanan baba yaralı kızı için dua istedi

Gelecek umutları terörün kurbanı oldu

Fotoğrafı saldırının simgesi olmuştu

Babasıyla camiye giden 3 yaşındaki çocuk da terörün hedefi oldu

Avustralya kamu yayıncılık kurumu ABC'nin internet sitesinde yer alan habere göre, çocukken Afganistan'tan göç eden, 25 yıldan uzun süredir Avustralya'da yaşadıktan sonra birkaç yıl önce Yeni Zelanda'ya yerleşen 48 yaşındaki Abdül Aziz, terörist Brenton Tarrant'a silahsız karşı koyarak onun namaz kılınan bölüme girmesini engelledi.

Korkunç saldırıda babaya 4 kızına 3 kurşun isabet etti

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde iki camiye düzenlenen terör saldırısından yaralı kurtulan Waseem Daraghmeh bir video yayınladı. Olay sırasında kızıyla birlikte kurşunlanan baba, tedavi gördüğü hastanede kızı için dua istedi.

Aziz, ardından aracına dönen saldırganı park yerinde oyalayarak camiden ayrılmaya zorladı.

Nur Camisi'nde 42 kişiyi katlettikten sonra arabasıyla 5 kilometre ötedeki Linwood Camisi'ne gelen ve burada da 7 kişiyi öldüren caniye kahramanca karşı koyan Aziz, daha fazla can kaybı yaşanmasını önledi.

Linwood Camisi İmamı Latif Alabi, olayı şöyle anlattı:

"Saat 13.55 sularına dışarıda bir ses duydum, namazı bırakıp pencereden dışarı baktım. Kask takan askeri kıyafetler giymiş birini gördüm. Elinde büyük bir silah vardı. Polis olduğunu düşündüm. Sonra yerde yatan iki kişi gördüm, adama küfür ediyordu. O zaman bunun başka bir şey olduğunu anladım. Bu bir katildi. İçerde yaklaşık 80 kişi vardı. Cemaate 'Yere yatın!' diye bağırdım. Bir tereddüt oldu. Sonra bir cam patladı ve bir kişi yere düştü. Sonra bu kardeşimiz (Abdül Aziz) çıktı, teröriste karşı koydu, onu alt etmeyi başardı. Bu sayede kurtulduk. Eğer içeri girseydi hepimiz ölürdük."

Güncellenme Tarihi : 17.3.2019 16:52

İLGİLİ HABERLER