Gündem
  • 1.10.2014 20:57

Tezkerede Kılıçdaroğlu'nu huylandıran ayrıntı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Tezkereye şöyle bir baktığımızda sanki IŞİD terör örgütü işin perdesi ama Suriye ile nasıl mücadele edeceğiz? Bu anlayışla geldiğini görüyoruz, o açıdan doğru bir tezkere olarak görmüyoruz. Hayır oyu kullanacağız" dedi.

 TBMM’de Yasama Yılı’nın açılış resepsiyonuna katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Sadece IŞİD terör örgütü ile mücadele etme yönünde bir teklif gelseydi buna ‘evet’ diyecektik. Ama tezkereye şöyle bir baktığımızda sanki IŞİD terör örgütü işin bir perdesi ama ‘Suriye ile nasıl mücadele edeceğiz?’ anlayışı ile geldiğini görüyoruz.” dedi. Ortadoğu’nun bir bataklık olduğu ve bu bataklığa Türk askerinin sokulmaması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Kesinlikle askerin yabancı bir ülkenin topraklarına girmesini istemiyoruz.

IŞİD’le mücadele etmek ve dünya kamuoyundaki algı değiştirilmek isteniyorsa sınırlara hakim olunması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Siz yabancı askerleri getirerek mi sınırlarınıza hakim olacaksınız?” diye sordu.  IŞİD'ın yurt içindeki faaliyetlerine hükümet tarafından göz yumulmaması gerektiğinin altını çizen Kemal Kılıçdaroğlu, “AKP hükümeti IŞİD’e destek veriyor. Bir terör örgütüne destek veren siyasal bir iktidarın hangi gerekçe ile Ortadoğu bataklığına askeri sürüklediğini hepimizin görmesi ve bilmesi gerekiyor. Sen IŞİD’le mücadele edeceksen önce kendi ülkende mücadele edeceksin. IŞİD terör örgütüne Türkiye’de göz açtırmayacaksın.” şeklinde konuştu.

‘SURİYE’DE REJİMİ NASIL DEĞİŞTİRİRİM’ ANLAYIŞI VAR

Tezkerenin üzerine bir IŞİD şalının örtüldüğünü ancak altında başka şeylerin olduğunu savunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘Ben Suriye’de rejimi nasıl değiştiririm. Askeri Suriye’ye nasıl sokarım’ arayışı var. Zaten dikkat ederseniz Sayın Cumhurbaşkanı Parlamento’da yaptığı konuşmada ‘Şam yönetimi uzaklaştırılmalıdır’ yönünde bir açıklama yaptı. Tezkere ile örtüşen bir açıklama.” değerlendirmesinde bulundu.

‘BM’DE TEMSİLCİSİ OLAN BİR ÜLKEYİ GAYRİ MEŞRU İLAN EDEMEZSİNİZ’

Birleşmiş Milletler’de (BM) temsilcisi olan bir ülkenin gayri meşru ilan edilemeyeceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, tezkerenin gerekçesinin okunduğunda ülkenin savaşa sürüklenmek istendiği amacının görüldüğünü savundu. Kılıçdaroğlu, “Yani Bakanlar Kurulu’ndan metni okuduğunuzda öyle bir amacın olduğunu görüyorsunuz”  dedi.

CHP Genel Başkanı, çözüm süreci konusundaki bir soruya ise şu cevabı verdi: “Güvensizlik üzerine inşa edilen hiçbir süreç ‘çözüm süreci’ değildir. Tarafların birbirine güvenmesi lazım. Var mı güven? Hayır, güven yok. Sadece karşılıklı aldatmalar var.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’ndan önce Yasama Yılı açılış resepsiyonuna gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, kabul salonunda kısa bir süre kaldıktan sonra Erdoğan ve Davutoğlu ile karşılaşmadan resepsiyondan ayrıldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:23

İLGİLİ HABERLER