Gündem
  • 19.5.2017 08:40

TİME'den Trump'u çıldırtacak kapak

Time Beyaz Saray’ı Kremlin’e benzetmeye çalıştı, CNN kubbelere 'minare' dedi..

Time dergisi, yeni sayının kapağına, Moskova’daki Aziz Vasil Katedrali’ne dönüşen Beyaz Saray’ın resmini yerleştirdi. Kapağı yorumlayan CNN televizyonu ise Ortodoks kilisenin kubbeleri için ‘minareler’ dedi.

29 Mayıs'ta çıkacak sayının kapağında ‘Kremlin Beyaz Saray'ı ele geçiriyor' mesajını vermek isteyen Time dergisi, Kremlin yerine Kızıl Meydan'daki Aziz Vasil Katedrali'ni kullandı.

​Kapağa dikkat çeken NBC News televizyonunun haber editörü Bradd Jaffy, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Time dergisinin yeni kapağı: Beyaz Saray/Kremlin" diye yazdı.

Derginin internet sitesinde bu resme, ‘Rus sosyal medyanın ABD'yle savaşını' anlatan makale eşlik ediyor.

Time'ın kapağını yorumlayan bir diğer televizyon da CNN oldu. Kanal, Aziz Vasil Katedrali'nin kubbeleri için ‘minareler' dedi.

CNN'nin internet sitesindeki haber, ‘Time'in yeni kapağında Beyaz Saray Rus minareler tarafından ele geçirildi' başlığıyla verildi.

CNN'nin bu gafı, sosyal medyada alay konusu oldu.Bir diğer kullanıcı da, "CNN, haber yapmadan önce, bu mimari terimi Google edebilirdiniz" ifadelerine yer verildi.ABD medyası, Rusya'yı ABD'deki başkanlık seçimlerine müdahale etmekle suçlamaya devam ediyor.

Twitter kullanıcılarından biri, "Sanırım bir sonraki haberde minareleri Eyfel Kulesi'ne ekleyecekler" diye yazdı.


 

 

Güncellenme Tarihi : 19.5.2017 11:36

İLGİLİ HABERLER