Gündem
  • 1.12.2015 10:45

TIR generalinin yalanı bakın nasıl ortaya çıktı

MİT TIR'larının yasadışı şekilde durdurulması ile ilgili soruşturma kapsamında geçtiğimiz cumartesi günü gözaltına alınıp sorguları ardından dün sevk edildikleri İstanbul 2. Sulh Ceza Hâkimliği'nce tutuklanan Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Aydın, eski Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve eski Jandarma Kriminal Laboratuarı Başkanı Emekli Albay Burhaneddin Cihangiroğlu'nun tutuklanmasına neden olan suçlamalar belli oldu. Celepoğlu, savcılık ve hâkimlik sorgusunda TIR'ların durdurulmasını televizyondan öğrendiğini iddia etse de olaydan bir albay ile yaptığı SMS mesajlaşmasıyla haberdar olduğuna dair delil dosyada yer aldı. 
 
HABERİNİN OLMAMAMASI MÜMKÜN DEĞİL: Savcılık, TIR'ların durdurulması eylemini icra eden Adana ve Hatay Jandarma birliklerinin Celepoğlu'na bağlı olduğu, dönemin Adana İl Jandarma Komutanı Özkan Çokay ile odasının ve lojmanının aynı binada bulunması ve TSK içerisindeki disiplin ve hiyerarşi dikkate alındığında haberinin olmadığını beyan etmesinin inandırıcı bulunmadığı kaydedildi. 
 

MİT PERSONELİNİ DİNLEDİ: Tutuklanan diğer General Ankara Bölge Jandarma Komutanı İbrahim Aydın ise 19 Ocak 2014'te Adana'da yasadışı şekilde durdurulan MİT TIR'larında görev yapan 7 MİT personelinin telefonlarının hukuksuz şekilde dinlenmesi olayına iştirak ettiği ileri sürüldü. Aydın'ın telefonlara ilk dinleme kararı alındığı 7 Ocak'ta Ankara Adliyesi'nde konuyla ilgili bir savcı ile görüştüğü belirlendi... 
 

DEVLET SIRRINA ANALİZ YAKTI: Tutuklanan eski Jandarma Kriminal Labrotoarı Başkanı Emekli Albay Burhaneddin Cihangiroğlu ise TIR'lardaki numunelerin MİT'e ait değilmiş gibi sıradan bulgular olarak değerlendirilip analizlerini yaptırmakla suçlandı.

SABAH
 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:25

İLGİLİ HABERLER