Gündem
  • 1.8.2010 01:24

TOPÇU: "CUNTACILAR, 'EVET' MÜHRÜNÜN ALTINDA EZİLECEKLER"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Cuntacılar, 'evet' mührünün altında ezilecekler" dedi.
BBP eski Burdur İl Başkanı Ziya Sadık Ercan'ın kızı Hatice Ercan'ın düğüne katılmak üzere Burdur'a gelen BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, konvoy eşliğinde düğün evine gitti. Arabasından indikten sonra düğün evinde bulunan davulculara bahşiş veren BBP Genel Başkanı Topçu, Ziya Sadık Ercan ailesi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
12 Eylül'de yapılacak referandum hakkında açıklamalarda bulunan Topçu, BBP eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu döneminde de halkın istediği desteklediklerini ve iktidar hevesiyle yanlışlıklar yapmadığını ifade etti. Topçu, "Muhalefetin neden 'Hayır' dediğini bir türlü anlamadım. Rahmetli başbuğumuz, vaktinde ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantının birinde 'Yavrularım, bize çok zulüm eden 12 Eylül cuntası değiştirilecektir. Bir sivil anayasa hazırlanırsa buna evet demek destek vermek gerekmektedir'
demişti. Meclis'te milletten irade almış, temsil yetkisi almış partilerimiz iktidarla kavga etmeyi yeğlediler. İktidarda buna çanak tuttu. Millet faydasına olabilecek siyaset ortamı oluşturulmalıdır" dedi.
Partilerin kapatılmasıyla alakalı maddenin düştüğünü söyleyen Topçu, "Madenin düşmesinden sonra CHP Grup toplantısında herkes ayakta alkış tuttu. Alkışlayanlar içinde Kemal Kılıçdaroğlu da vardı. Peki kardeşim, iki maddeyle alakalı neticede Anayasa Mahkemesi sizin kankalarınız her zaman yaptığı yaptılar. Millet iradesi üzerinde bir balans ayarı çektiler. HSYK'da ve Anayasa'daki ortamı bozmak istemiyorsunuz ama daha önce kabul ettiğiniz maddeleri niye istemiyorsunuz. Niye kavga ortamı yaratıyorsunuz. CHP millet faydasına bir şey yapmak istiyorsa, daha evvel biz grup toplantımızda bu iki madde bizim için yetmedi o yüzden hayır diyoruz demeleri gerekiyordu" ifadesinin kullandı.
Referandum sürecindeki gerginlikleri de eleştiren Topçu sözlerine şöyle devam etti:
"Memlekette terörden dolayı bıçak kemiğe dayanmış durumda. Her biriniz iktidara gelirken sivil anayasa vaat ettiniz. Şimdi kavga dövüş yapıyorsunuz utanın. 16 defa anayasa değişikliği oldu. Ne oldu da bu iş kavga haline geldi. Birileri Anayasayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve iktidarı ile hesaplaşma olarak görüyor. Her parti anayasayı değiştireceğini vaat etti. Bunu AK Parti oylaması olarak değerlendirmemek gerek. Milleti kamplaştırmaya gerek yok, niye 'hayır' diyeceğim ben?. Tabii ki 'evet' diyeceğim.
Töre mağduru kadınlara, engelli çocuklara pozitif ayrımcılık geliyor. Buna mı 'hayır' diyeceğim. Vatandaşımız taslaktaki maddeleri dikkatli okusun, ona göre 'evet' ya da 'hayır' desin. Devrimci, ülkücü biz şahsına yapılanlardan dolayı Kenan Evren'i affederiz, biz onun gibi psikopat değiliz. Bu evet mührü onun için önemli. Cuntacılar, 'evet' mührünün altında ezilecekler."

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 05:05

İLGİLİ HABERLER