Gündem
  • 16.10.2018 22:11

Trump jet hızıyla testere prensi aradı

CNN'in haberini gören Trump acil koduyla olayların baş aktörü Veliaht Prensi Muhammed bin Selman' aradı..

ABD Başkanı Donald Trump, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili olarak Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile telefonda görüştüğünü açıkladı.

Ä°lgili resim

Görüşme sırasında Trump'un CNN'deki, "Kaşıkçı parçalara ayrılarak öldürüldü" haberini sorduğu, Prensin, "Bundan haberim yok" dediği belirtildi. Trump görüşmeden sonra Prensin sözlerini duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğuna girdiği 2 Ekim'den bu yana kayıp olan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili olarak Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile telefonda görüştüğünü açıkladı. Trump, Prensin kendisine Kaşıkçı'nın akıbetine ilişkin bilgisinin olmadığını ancak onun kaybolmasıyla ilgili soruşturmayı genişletme sözü verdiğini söyledi.

Trump Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Türkiye'deki Konsolosluklarında olanlara ilişkin bilgisi olduğuna dair yorumları tamamen reddetti" dedi.

Trump, görüşme sırasında Suudi Arabistan'daki ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun da hazır bulunduğunu belirtti.

Daha önce ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Pompeo'nun Veliaht Prens Muhammed ile görüşmesine ilişkin açıklamasında, ikilinin "eksiksiz, şeffaf ve vakitlice bir soruşturma yapmanın önemi konusunda fikir birliğine vardığını" söylemişti.

Nauert, görüşme sırasında Pompeo'nun Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili endişelerini dile getirdiğini ve ne olduğuna ilişkin tespitlerin yapılması gerektiği konusunda görüş bildirdiğini belirtmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi Arabistan'dan sonra Çarşamba günü Türkiye'de de temaslarda bulunacak.

Pompeo, Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Kral Selman ve üst düzey Suudi yetkililerle bir araya gelmiş, "Biz güçlü ve eski müttefikleriz. Zorluklara birlikte göğüs gereriz" demişti.

Güncellenme Tarihi : 17.10.2018 01:17

İLGİLİ HABERLER