Gündem
  • 23.10.2018 00:03

Trump Suudilere kızdı!.. Ne bir ayı..

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan’ın gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ölümüne ilişkin açıklamalarının “tatmin edici” olmadığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Suudi Veliaht Prens Selman ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından bir açıklama yaptı. Trump, “Kaşıkçı'nın ölümüyle ilgili Suudilerden duyduklarımdan tatmin olmadım” dedi. Trump, Suudi Arabistan'ın soruşturma için talep ettiği 1 aylık süreyi ise "çok uzun" olarak değerlendirdi.

BEYAZSARAY'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI
Beyaz Saray danışmanı Jared Kushner, Cemal Kaşıkçı ile ilgili bir açıklama yaptı. Danışman Kushner: "Kaşıkçı konusunda hâlâ gerçekleri bulma aşamasındayız. Trump ve Pompeo, gerçekler ortaya çıktıktan sonra ne yapılacağına karar verecek. Suudi Arabistan önemli bir müttefik."

Beyaz Saray danışmanı Kushner, Trump yönetiminin Kaşıkçı olayı ile ilgili gerçekleri bulma aşamasında olduğunu, Suudi Arabistan'ın önemli bir müttefik olduğunu söyledi.

Kushner, Trump ve Pompeo'nun Kaşıkçı olayı ile ilgili gerçeklerin tespit edilmesinin ardından karar vereceklerini, ABD'nin tüm dikkatinin bu olay üzerinde olduğunu ve Trump'ın ABD'nin çıkarlarına odaklandığını belirtti.

Kushner ayrıca Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın Kaşıkçı olayında şeffaf olması ve durumu ciddi bir şekilde ele alması gerektiğini vurguladı.

 


 

Güncellenme Tarihi : 22.10.2018 23:30

İLGİLİ HABERLER