Gündem
  • 29.11.2014 00:33

TSK Fethullahçılarla ilgili mücadele başlattı

Avukat Fidel Okan, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in kendisine "TSK, uzun süredir Fethullahçı yapılanmaya karşı büyük mücadele içinde" şeklinde açıklamada bulunduğunu ifade etti.

Şirin Payzın'ın CNN Türk'teki 360 Derece programında, Odatv'nin gündeme taşıdığı Genelkurmay'daki Fethullah Gülen soruşturması, Fetullah Gülen ve görüştüğü Generallerin delili olan CD konuşuldu. Programın konuklarından Avukat Fidel Okan, TSK'daki Cemaat yapılanmasına ve süren soruşturmaya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

O CD'DE NELER VAR

Şirin Payzın'ın Fetullah Gülen ve görüştüğü Generallerin delili olan CD hakkındaki "Bu CD'nin içinde ne var? Daha önce bavulla belgeler geldi ve Ergenekon, Balyoz davaları başladı. Bu da buna benzer bir şey mi?" sorusuna Avukat Fidel Okan şu yanıtı verdi:

"Ben Hanefi Avcı'nın avukatıyım. Bu yapılanmanın ne olduğuna ilişkin kamuoyunu bilgilendiren en önemli isim. Yazdığı kitapla bunu ortaya çıkardı. Balyoz davasında olduğu gibi kumpas vari senaryoları üretime sokmuyoruz. Amacımız TSK'nın yıpratılması değil. Bu yapıya dikkat etmek lazım. Genelkrumay bize 'ciddiyetle takip ediyoruz' dedi."

Bahsedilen CD'de TSK'da geçmişte görev yapan bir general ile Fethullah Gülen'in konuşmaları yer aldığını ifade eden Okan, "Bu daha ne kadar saklı kalacak. Bu ülke bizim' şeklinde açıklamalar yapılıyor. Fethullah Gülen, 'bazı şeyleri aleyhimizde bozacak şekilde hareket etmemliyiz' şeklinde konuşmalar varsa biz daha neyi tartışıyoruz" diye konuştu.

'GENELKURMAY 2. BAŞKANI BANA DEDİ Kİ...'

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile görüştüğünü belirten Fidel Okan, "Kendisi bana TSK uzun süredir Fethullahçı yapılanmaya karşı büyük mücadele içinde' dedi ve ordudan tasfiye edilen kişileri bana gösterdi" dedi. Avukat Okan, TSK'nın bu yapılanmaya karşı mücadele ettiğinin altını çizerek "TSK, bize 'soruşturma devam ediyor' dedi" ifadelerini kullandı.

Odatv.com

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:00

İLGİLİ HABERLER