Gündem
  • 24.2.2018 14:41

TSK hainlerin yalanını böyle yakalayıp yayınladı

Afrin'de önceki gece teröristlere ağır darbeler indirildi. Afrin'e mühimmat ve terörist götüren 30-40 araçlık konvoydaki en kritik iki araç TSK tarafından vuruldu. Genelkurmay Başkanlığı, teröristlere ait konvoyun imha edilmesi ile ilgili görüntüleri dün resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesabından paylaştı. Bugün konvoyun vurulması ile ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Kara propagandayı çürüten görüntülerde, TSK'nın konvoyu vurmak için sivillerin ayrılmasını beklediği görülüyor.

Askeri kaynaklardan alınan alınan bilgiye göre, TSK’nın ateşinden önce, Afrin'e yaklaşan iki konvoy tespit edildi.

Bunlardan birinde Afrin’in güneyindeki Basutah bölgesinden gelen sivillerin bulunduğu tespit edilirken, diğerinde terör örgütüne mühimmat götürüldüğü anlaşıldı.

TSK unsurları, sivillerin yer aldığı konvoya müdahalede bulunmazken mühimmat yüklü araçların yer aldığı konvoyu vurdu.

Kaynaklar, TSK’nın Zeytin Dalı Harekatı’nda sivillere yönelik hassasiyetin Türkiye'nin tarihi miras ve kültürel değerlerine uygun olarak özenle sürdürüldüğüne dikkati çekti.

Hürriyet’in edindiği bilgiye göre konvoy, insansız hava araçlarınca (İHA) takibe alındı. İHA’lar özellikle içinde mühimmat ve terörist olduğu tespit edilen iki kritik aracı yakalayarak işaretleme yaptı. Konvoyun hızını ve koordinatlarını belirleyen Fırtına obüsleri Afrin’e 15 kilometre kala son derece milimetrik ölçme ve hesaplamayla hedeflere ateş etti. Hareket halindeki hedefler tam isabet alarak imha edilirken, konvoyun topçu ateşiyle vurulması yine havadan İHA’larca kaydedildi.

 

Güncellenme Tarihi : 24.2.2018 15:47

İLGİLİ HABERLER