Gündem
  • 10.7.2018 08:00

TSK'nın yapısı değişiyor!.. Genelkurmay'ın başına bakın kim gelecek

Çarpıcı 'Hulusi Akar' yorumu: TSK'nın yapısı değişebilir!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkan Erdoğan TBMM Genel Kurulunda yemin etti. Erdoğan'ın yeminiyle birlikte, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen başladı. Yemin töreninin ardından Erdoğan Beştepe'de yeni kabineyi açıkladı. Kabinedeki en büyük sürpriz ise Org. Hulusi Akar'ın Savunma Bakanı görevine getirilmesi oldu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM Genel Kurulunda yemin etti.

Erdoğan'ın Meclis'teki yeminiyle birlikte, parlamenter sistem sona erdi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen başladı.

Yemin töreninin ardından gözler bu akşam açıklanacak yeni kabineye çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 22.30'da Beştepe'de açıkladığı yeni kabinede, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Savunma Bakanı olarak görevlendirilmesi dikkat çekti.

Bu önemli görevlendirmeyi yorumlayan Yazar Metehan Demir atılan bu adımın TSK'da büyük değişimlerin işaretçisi olabileceğinin altını çizdi.

İşte Metehan Demir'in o açıklamaları;

"Hulusi Akar'ın Savunma Bakanı olması TSK'nın ileride ordu - kolordu yapılanması sistemini bile değiştirebilir.

"Doğu ordusu, batı ordusu" diye bahsediyorlar," değişiklikler olabilir" diye ileride göreceğiz.

ÇOK ÖNEMLİ BİR DEĞİŞİKLİK

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti.

Anıtkabir ziyaretinden sonra Beştepe'ye geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, göreve başlama töreninde konuştu.

Bu gelişmelere yaşanırken gözler yeni kabineye çevrildi. Erdoğan, merakla beklenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni saat 22:30'da Beştepe'de açıkladı.

Cumhurbaşkanının açıkladığı yeni kabinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Savunma Bakanı olarak görevlendirilmesi dikkat çekti.

İddiaya göre, Savunma Bakanı olarak görevlendirilen Hulusi Akar'ın yeni Genelkurmay Başkanlığı görevine Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Güler getirildi.

Güncellenme Tarihi : 10.7.2018 10:01

İLGİLİ HABERLER