Gündem
  • 29.7.2014 10:30

TSK'da ilginç bir rahatsızlık haberi

"Komutanım" demek istemeyen sivil memurlar, özlük haklarının iyileştirilmesi için çalışma yapılmasını istiyor.

Askeri İş Yerlerinde Görevli Kamu Çalışanları Sendikası (ASİM-SEN) ve Sivil Memurlar ve Emekliler Derneği (SİMED); sosyal Güvenlik, ücret, yargılanma ve mesleki ilerleme konusunda yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, sivil personele ilişkin yapılması gereken düzenlemeleri açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde sivil personeli temsilen ayrı bir müsteşarlık oluşturulmasını talep eden ASİM-SEN ve SİMED, askeri ve sivil personelin hiyerarşik ve fiziksel olarak ayrılmasını istedi.

Ayrıca sivil personelin direkt olarak askerî bölge içerisinde bulunmasının tehlike teşkil ettiğini belirten dernek ve sendika üyeleri; hastane, mahkeme, mali işler, fabrika, orduevi, sosyal tesis, müze ve askerlik daireleri gibi askerî bölge içinde olmayan mesleklerin sivil personel tarafından yürütülmesini talep etti.

Askerî personelin aldığı Silahlı Kuvvetler Tazminatından sivil personelin de yararlanması gerektiğini belirten ASİM-SEN ve SİMED; sivil personelin içtimaya çıkarılma ve “komutanım” şeklinde hitap etme gibi uygulamalara zorlanmamaları gerektiğine dikkat çekti.
Osman Çobanoğlu / TÜRKİYE GAZETESİ

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:55

İLGİLİ HABERLER