Gündem
  • 4.9.2015 16:28

Tuğrul Türkeş'ten Devlet Bahçeli'ye cevap

Tuğrul Türkeş bakan olduktan sonra ilk kez basın toplantısı düzenledi. MHP'nin iktidar sorumluluğundan kaçtığını belirten Türkeş,"Babam 3 milletvekili ile iktidar ortağı olmuştu, MHP 80 milletvekili ile kaçıyor" diye konuştu.

"MHP İKTİDAR SORUMLULUĞUNDAN KAÇIYOR"

"1970'li yıllarda MHP'nin kurucusu babam merhum Alparslan Türkeş, partimizi 3 milletvekiliyle iktidar ortağı yapabilmişti. Bugün 80 milletvekiline sahip olan MHP ise iktidar sorumluluğundan korkup kaçıyor. Yüz binlerce ülkücünün işsiz olduğu ülkemizde MHP'yi iktidardan uzak tutmak hangi akla hizmet vermektir."

 

Türkeş'in konuşmasından satır başları;

DEVLET MENFAATLERİ İÇİN KABUL ETTİM

"Devlet menfaatleri için teklifi kabul ettim.Ülkemiz kritik bir dönemden geçiyor. Hükümetimin öncelikli meselesi terörün sonlandırılmasıdır. Kritik dönemde görev almamı çok önemsiyorum. İlk yurtdışı seyahatimi KKTC'ye yapacağım. Türkiye'de ilk defa uygulanan olan seçim hükümetinin teşekkürü ile ilgili olarak kamuoyunun gözden kaçırdığı detaylar hakkında açıklamalarda bulunmak istiyorum.

Kurulmuş olan 63. hükümet anayasa maddeleri gereği olarak oluşturulmuş bulunan seçim hükümetidir. Koasliyon değildir. Oluşum, toplanma anayasal sorumluluklar çerçevesindedir. Görev üstlenen bakanların birbirinin fikirlerini kabul etmesi, sevmesi, ailece görüşmesi beklenmemektedir. Partilerin fikirlerinin birbiri ile uzun ve uzlaşı sağlama zorunluluğu bulunmamaktadır. Farklı siyasi temsilcilerinin çeşitli açıklamaları yadırgıyorum. Makamları imtiyaz ve çıkar olarak algılayanların eleştirileri ilgi alanım içinde değildir. Türkiye’nin meselelerini çözüm getirmeyip genel doğrularla yol almak mümkün değildir. Siyasi partilerin amacı iktidar olmaktır.

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI OLMAM NEDENİYLE MHP İKTİDAR OLDU

Herkes şunu bilsin ki benim başbakan yardımcısı olmam nedeniyle partim MHP  iktidar olmuştur bunu kim görmezlikten gelebilir tabiî ki iktidar olmak istemeyenler.Ben partimi iktidar yaptım. Şahsıma o yüzden bu eleştiriler yapılıyor beni bu yüzden partiden atmaya çalışıyorlar.

SİZ KİMİN MİRASINI YİYORSUNUZ?

Beni soyadımdan dolayı mirasyedi olmakla suçluyorlar. Bu ithamı kabul ediyorum. Miras konusu dinen helaldir, hukuken haktır. Yani bu benim meşru hakkımdır eğer miras varsa. Bunu ister yerim ister yemem bu benim bileceğim iş. Bunu söyleyenlere şunu söylemek lazım. Sizler kimin mirasını yiyorsunuz?

1970'li yıllarda MHP'nin kurucusu babam merhum Alparslan Türkeş, partimizi 3 milletvekiliyle iktidar ortağı yapabilmişti. Bugün 80 milletvekiline sahip olan MHP ise iktidar sorumluluğundan korkup kaçıyor. Yüz binlerce ülkücünün işsiz olduğu ülkemizde MHP'yi iktidardan uzak tutmak hangi akla hizmet vermektir.

EY BRE GAFİLLER

Ey bre gafiller devlet düşmanları cirit atarken namlularını bana yönetmeniz hangi terbiyeye sığar. Devlet bey size hak ettiğiniz cevabı verecektir. Ben babamın ilkelerine bağlıyım ani kararlar vermem ama kesin netice alırım. Bu görevi mutlaka başarmalıyız.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:34

İLGİLİ HABERLER