Gündem
  • 19.6.2017 11:32

Türk askeri Katar sokaklarında

Türk askeri Katar'a vardı

 

Katar merkezli El Cezire kanalı Türkiye ile Katar arasında yapılması planlanan askeri tatbikat kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerine ait birlikler dün gece Katar'a ulaştığını duyurdu. El Cezire kanalı, Türk askerlerini taşıyan araçların Katar sokaklarında ilerlediği bir videoya yer verdi. Reuters haber ajansı ise Türk ordusununda Tarık bin Ziyad askeri üssünde ilk tatbikata katıldıklarını duyurdu.

Katar savunma bakanlığı, birleşik askeri tatbikata katılmak için birinci grup Türk askerinin başkent Doha'ya geldiğini açıkladı. Bakanlık, Pazar günü Tarık bin Ziyad askeri üssünde ilk eğitimlerini gerçekleştirdiklerini belirtti. Uzun zamandır planlanan tatbikatlar, her iki tarafın savunma yeteneklerini güçlendirmeyi ve silahlı gruplarla mücadele çabalarını artırmayı ve bölgede istikrarı sürdürmeyi amaçlayan karşılıklı anlaşmanın bir parçası.

Tatbikatlar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Mısır liderdiğinde çok sayıda Arap ülkesi Katar ile geçen hafta ilişkileri kopararak "terörizm" ve İran'ı desteklemekle suçlandığı bir sürece denk geldi.

Türkiye'nin ambargo uygulanan Katar'da, güvenliği sağlamak için görevlendirdiği askerler Doha'ya ulaştı.

Reuters'ın geçtiği fotoğraflarda, TSK'nın Katar coğrafyasına uygun kamuflaj rengi seçmesi dikkat çekti.

Türk askeri Katar'da

İLK EĞİTİM TATBİKATI YAPILDI

Türk askerlerinin Pazar günü Tarık bin Ziyad askeri üssünde ilk eğitimlerini gerçekleştirdikleri de belirtti.

Türk askeri Katar'da

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır Katar ile diplomatik ilişkilerini kestikten iki gün sonra, 7 Haziran tarihinde TBMM’de Katar’a asker konuşlandırılmasına ilişkin anlaşma görüşmeleri öne çekilerek onaylanmıştı.

Türk askeri Katar'da

Türk askeri Katar'da

Türk askeri Katar'da

Güncellenme Tarihi : 19.6.2017 15:10

İLGİLİ HABERLER