Gündem
  • 11.8.2009 15:04

TÜRK CASUSLAR HAKKINDA ŞOK İDDİA!...

"Türk casuslar bir ABD Kongre üyesine seks tuzağı kurup kasetlerle şantaj yaptı"

Ortaya attığı iddialar ile dikkat çeken, FBI’nin eski tercümanı Türk kökenli Sibel Edmonds’un, "Türk hükümeti için çalıştıkları iddia edilen casusların, evlilik dışı bir ilişkinin kanıtlarının, (biseksüel) bir Demokrat bayan Kongre üyesine şantaj yapmak için kullandığı" yönünde ifade verdiği öne sürüldü.

Ermeni basınına göre, Sibel Edmonds, ABD’nin Ohio eyaletinin Seçim Komisyonu’nun, ABD Kongresi’nin Temsilciler Meclisi kanadında Ohio’yu temsil eden Cumhuriyetçi Jeanne Schmidt’in şikayeti üzerine başlattığı soruşturma çerçevesinde ifade verirken Türk hükümetine ilişkin iddialarda da bulundu.

Kongre üyesi Schmidt, Ohio’daki seçim sırasında rakibi Demokrat Partisi’nin adayı Ermeni kökenli David Krikoryan’ın, kendisini "Ermeni Soykırımı" tasarısına karşı olan "Türklerden para aldığı" yönünde "yalan" açıklamalarda bulunduğu gerekçesiyle Ohio Seçim Komisyonu’na başvurmuştu.
Armenian Reporter, "Sibel Edmonds, Türkiye’nin ABD’deki gizli operasyonların detaylarını veriyor" başlıklı haberinde Ohio Seçim Komisyonu’nca başlatılan soruşturma çerçevesinde David Krikoryan’ın talebi üzerine Sibel Edmonds’un 8 Ağustos’ta Washington’da ifade verdiğini kaydetti.

David Krikoryan’ın verdiği bilgilere dayandırılan haberde Edmonds’un, ifadelerinde "Türk hükümeti için çalıştıkları öne sürülen casuslar, evlilik dışı bir ilişki ile ilgili elde edilen kanıtların, Demokrat Kongre üyesine şantaj yapmak için kullanırken Türkiye’nin politikalarının desteklenmesi için Kongre ve yönetimdeki başka kişilere de ödeme yaptıklarını söylediği" belirtildi.

Bu arada haberde Krikoryan’ın "Olaylardan biri, biseksüel olduğu anlaşılan bir kadın Kongre üyesi ile ilgili idi ve dairesine gizli dinlenme cihazları yerleştirildi. Evlidir ve çocukları var ve diğer bir kadının, dairesine giderek orada onunla cinsel ilişkilerde bulunmasını ayarladılar ve bütün bunlar Temsilciler Meclisi üyesinin evinde kayda alarak ona şantaj yaptılar" dediği aktarıldı.

Öte yandan haberde Krikoryan’ın, haklarında rüşvet almak ve diğer yaşadışı eylemlere karışmak gibi iddialar bulunan Kongre üyleri arasında Cumhuriyetçi Dan Burton ve eski Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyeti Dennis Hastert’in de yer aldığını doğruladığını belirtilirken ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Marc Grosman ile ilgili de iddiaların getirildiğine dikkat çekildi.

Armenian Reporter, Hastert ve Grossman’ın bu iddialardı yalanladıklarını ancak Türk hükümeti için çalışan lobi gruplarına katıldıklarını, Dan Burton’un de "Ermeni soykırımı" iddialarını reddeden "az sayıda Kongre üyesi" arasında yer aldığını da yazdı.

Ohio Seçim Komisyonu’nun Schmidt’in şikayetine ilişkin kararını Eylül ayında açıklaması bekleniyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:49

İLGİLİ HABERLER