Gündem
  • 26.4.2017 00:15

Türk jetleri tarafından vurulan yerleri incelediler

Suriye'nin kuzeydoğusunda Cizre'nin karşısına düşen hattaki PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin Karaçok Dağı bölgesinde Türk jetleri tarafından bombalanan hedeflerinde, bölgedeki ABD askeri danışmanları incelemede bulundu.

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Karaçok Dağı bölgesindeki, terör hedeflerine gece yarısı saat 02.00'de hava harekatı düzenlenmişti. Harekat; F-4E jetleri bulunan Korsan çağrı kodlu 171. filo ile F-16 uçaklara sahip Pars çağrı kodlu 181. filoya ait savaş uçakları ile düzenlendi. PYD bölgesinde askeri danışman olarak bulunan bulunan ABDÖzel Kuvvetler subaylarının bugün bombalanan bölgelerde yaptıkları inceleme fotoğraflara yansıdı.

'GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ'

Türkiye'nin Irak'ın Şengal bölgesine, Suriye'nin ise kuzeyine PKK karşıtı hava harekatı düzenlemesinin ardından ABD Savunma Bakanlığı, her iki bölgede de gerilimin düşürülmesi amacıyla görüşmeler yürüttüğünü açıkladı.

NRT'ye konuşan Pentagon'un basın dairesi, "Olaydan haberimiz var, gelişmeleri takip ediyoruz. Irak'ta Sincar ve Suriye'de Derik'te gerilimi azaltmak için temalsarda bulunuyoruz" dedi.

Suriye'nin kuzeyinde bulunan ABD'li askeri danışmanlar, vurulan YPG karargahını ziyaret etti.

Güncellenme Tarihi : 26.4.2017 00:30

İLGİLİ HABERLER