Gündem
  • 25.11.2015 10:47

Türk medyası ingilizler kadar olamadı

Rusya'nın savaş uçağının düşürülmesi bugün dünya basınının manşetlerindeydi. İngiliz Gazetesi Daily Telegraph Türkiye'yi destekleyen bir analiz yazarak "Putin iyi bir ders aldı"dedi.

TÜRK MEDYASI İNGİLİZLER KADAR OLAMADI

Türk medyasından Cumhuriyet, Sözcü, Ortadoğu gibi gazeteler İngiliz gazetesi kadar olamayarak olaya Rus tarafının bakışıyla yaklaşan manşetlere imza attı. Gazeteler, sanki Rus uçağı Türk sınırını ihlal etmemiş gibi, Türk jetleri Rus uçağına defalarca uyarı yapmamış gibi AK Parti hükümetini savaş çıkarmakla suçlayan manşetlerle çıktılar.

RUSYA'NIN TARAFINDA DURDULAR

Sözcü ve Cumhuriyet bugün aynı manşetle çıkarak "Savaşın eşiğindeyiz" dedi. Ortadoğu Gazetesi ise habere Rusya tarafından bakarak "Rus uçağı düşürüldü" manşetini attı. Haberin detaylarında ise yaşananlardan dolayı AK Parti hükümeti suçlandı.

İNGİLİZ GAZETESİ "TÜRKLER HAKLI" DEDİ

İngiliz Daily Telegraph gazetesinin köşe yazarlarından Con Coughlin, bugünkü yazısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin savaş uçağının Türk hava sahasında düşürülmesi ile iyi bir ders aldığını yazdı.

PUTİN ATEŞLE OYNARSA YANACAK

Daily Telegraph gazetesindeki yazının başlığı, "Putin eğer ateşle oynarsa, sonunda yanacak" Con Coughlin yazısında Rusya'nın bugüne dek Gürcistan'dan Kırım'a, Doğu Ukrayna'dan Baltıklara ve Suriye'ye birçok bölgede ülkelerin içişlerine karıştığını söylüyor.

Coughlin'e göre "NATO düne kadar, Putin'i diğer ülkelerin sınırları ile ilgili ukela tutumunu gözden geçirmeye ikna etmek için fazla birşey yapmadı."

TÜRKLER DERS VERMEK İÇİN CAN ATIYORDU

Rusya'nın Türk hava sahasını daha önce de ihlal ettiğini hatırlatan Coughlin, "Türkler Ruslara ders vermek için can atıyordu" diye yazmış. Yazıdan bazı satırlar şöyle:"Türkiye, Esad rejimini devirmek için Suriye'nin kuzeyindeki bazı Türkmen milisleri finanse ediyor. Türklerin, Rusların, etnik müttefiklerine saldırmasına müsamaha göstermesi beklenmemeli. Ancak bu durum Türkiye ile Rusya'yı askeri olarak karşı karşıya getirebilir, bunun da NATO için sonuçları olur.

Sayın Putin, Türkiye'nin çıkarlarını koruma noktasında kararlı olduğunu anlayamadı. Ve bunu yaparak, Suriye'de soruna zemin hazırlayan ittifaklar ağını daha da karmaşık hale getirdi."

 
 
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:29

İLGİLİ HABERLER