Gündem
  • 10.2.2019 10:59

Türk Telekom'da derbi ateşi

Süper Lig’de zirveyi yakından ilgilendiren derbi maçını Galatasaray kazanırsa, şampiyonluk iddiasını sürdürecek, aksi takdirde Başakşehir’in 9 puan gerisinde kalacak. Trabzonspor ise, İstanbul’dan zaferle dönmesi halinde rakibiyle puanını eşitleyerek, Şampiyonlar Ligi’ne katılma yolunda dev adım atmış olacak.

Galatasaray'ın iç saha maçlarını oynadığı Türk Telekom Stadyumu.

Süper Lig’de zirve yarışına tutunma mücadelesinde Galatasaray ile Trabzonspor, İstanbul’da çok krtik bir derbiye çıkacak. İki takım arasındaki dev mücadele bir maçtan öte ligin zirvesini şekillendirme açısından da büyük öneme sahip. İkinci yarıda oynadığı 3 maçta 2 galibiyet ve 1 beraberlik alan sarı-kırmızılı ekip derbiyi kazanırsa yarışını sürdürecek. Aksi takdirde zirvede yer alan Başakşehir’in 9 puan gerisinde kalacak. Devre arasında Diagne, Luyindama ve Mitroglu gibi oyuncularla kadrosunu güçlendiren Galatasaray, hem Trabzonspor’u yanına yaklaştırmamak hem de zirveyle arasındaki farkı korumak için mücadele edecek. Sarı-kırmızılı ekipte 2 futbolcu cezaları nedeniyle Trabzonspor’a karşı süre alamayacak. Geçtiğimiz hafta Süper Lig’in 20. haftasındaki Alanyaspor mücadelesinde sarı kart gören futbolcular Fernando ve Sinan Gümüş, Trabzonspor müsabakasında forma giyemeyecek.

UĞURCAN KADRODA YOK

Ligin ikinci yarısında istediği sonuçları alamayan ve oynadığı 3 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi alan Karadeniz ekibi ise kadrodaki eksikliklere rağmen İstanbul deplasmanından zaferle dönerse rakibiyle puanları eşitleyecek ve özellikle UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılma yolunda büyük bir adım atmış olacak. Üç büyüklere karşı İstanbul’daki 840 günlük galibiyet hasretine son vermeyi hedefleyen bordo-mavili takımın Galatasaray karşısındaki en büyük kozu Yusuf Yazıcı ve Rodallega olacak. Trabzonspor’un kadrosunda sakatlıkları devam eden Onazi ve Pereira’nın yanı sıra Ankaragücü maçında sakatlanan Novak ile Uğurcan Çakır, yer almadı. Jose Sosa ise kafileye dahil edildi. Ligin 17. haftasında Beşiktaş ile deplasmanda yapılan karşılaşmada sakatlanan ve tedavisinin ardından hafta içi takımla çalışmalara başlayan Sosa, 56 gün sonra maç kadrosunda yer aldı. Sosa’nın ikinci yarıda oyuna dahil olması bekleniyor.

Mbaye Diagne sahne alıyor

Galatasaray’ın yeni transferi Mbaye Diagne, ilk kez sarı-kırmızılı formayla mücadele edecek. Ara transfer döneminde Kasımpaşa’dan 10 milyon Euro bonservis ücretiyle kadroya katılan Senegalli futbolcu, lacivert-beyazlı takımdan kalan cezasını tamamladı. Ligin ilk yarısında 20 gol atan Diagne’nin Trabzonspor karşılaşmasında göstereceği performans merakla bekleniyor.

Nagatomo 4 hafta sonra formasına kavuşuyor

Galatasaray’ın Japon futbolcusu Yuto Nagatomo, 48 gün sonra sarı-kırmızılı takımla maça çıkacak. Galatasaray formasını son olarak ligin 17. haftasında 23 Aralık 2018’de Sivasspor karşısında giyen Nagatomo, Japonya Milli Takımı ile Asya Kupası’nda forma giydi. Trabzonspor’a karşı savunmanın solunda görev alması beklenen 32 yaşındaki futbolcu, 48 gün sonra sarı-kırmızılı formayla mücadele edecek.

Muhtemel 11'ler;

 Galatasaray: Muslera, Linnes, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Ndiaye, Donk, Feghouli, Belhanda, Onyekuru, Diagne.

Trabzonspor: Arda, Kamil Ahmet, Hüseyin, Toure, Ibanez, Abdülkadir Parmak, Yusuf, Abdülkadir Ömür, Ekuban, Nwakaeme, Rodallega.

Galatasaray sahasında 29 maçtır yenilmiyor

Galatasaray, Süper Lig’de sahasında oynadığı son 29 maçta mağlup olmadı. Ligde iç sahadaki son yenilgisini 2016-2017 sezonunun 30. haftasındaki Kasımpaşa mücadelesinde yaşayan sarı-kırmızılı takım, sonrasında Türk Telekom Stadı’nda mağlubiyet yüzü görmedi. Galatasaray, evindeki son 29 lig maçının 24’ünü kazanıp, 5’inde berabere kaldı. İki ekip arasında İstanbul’da yapılan 45 lig maçında ev sahibi Galatasaray 24, konuk Trabzonspor 10 kez galip geldi. İstanbul’daki 11 karşılaşma da beraberlikle sonuçlanırken, Galatasaray’ın 60 golüne karşılık, Trabzonspor 46 gol kaydetti.

Trabzonspor üç büyükler’e karşı kaybetmedi

Trabzonspor, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş karşısında bu sezon hiç maç kaybetmedi. İlk yarıda evindeki maçlarda Galatasaray’ı 4-0, Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup eden Karadeniz ekibi, İstanbul’da Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı. Trabzonspor ayrıca, bugün sahadan galip ayrılması durumunda Galatasaray’ı deplasmanda 840 gün sonra yenmiş olacak. Bordo-mavililer, rakibi karşısında deplasmanda son galibiyetini 22 Ekim 2016’da almıştı.

127. randevu

Galatasaray ile Trabzonspor, Süper Lig’de bugün yapacakları maçla 127. kez karşı karşıya gelecek. 45 yıllık rekabette yapılan resmi ve özel 126 karşılaşmanın 57’sini G.Saray, 42’sini Trabzonspor kazandı, 27 müsabakada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere geride kalan karşılaşmalarda G.Saray 163, Trabzonspor ise 141 kez gol sevinci yaşadı. Rekabette galibiyet sayısı bakımından geride bulunan Trabzonspor, son 9 lig maçında ise rakibine üstünlük kurdu. İki takım arasındaki son 9 lig maçından 6’sında bordo-mavililer, 3’ünde sarı-kırmızılılar 3 puana ulaştı.

 

Güncellenme Tarihi : 10.2.2019 11:01

İLGİLİ HABERLER