Gündem
  • 29.8.2016 11:49

Türk Telekom'a büyüt FETO operasyonu

Türk Telekom'a FETÖ operasyonu

Türk Telekom'a FETÖ operasyonu kapsamında 89 görevli hakkında gözaltı kararı verildi ve 53 şüpheli gözaltına alındı..stanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca Türk Telekom'daki FETÖ yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada, 89 şüpheli hakkında gözaltı, yakalama ve arama kararı çıkarıldı. Başsavcı Vekili İsmail Uçar'ın talimatı doğrultusunda İstanbul Terörle Mücadele Şube müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, 89 şüphelinin işyeri ve evlerinde arama yapıldı. 53 şüpheli gözaltına alındı.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Türk Telekom'da bazı görevlilerin de ‘By Lock' programı kullandığını tespit ettiği öğrenildi.

11 ŞÜPHELİ DAHA ÖNCE TUTUKLAMIŞTI

Türk Telekom'da FETÖ/PDY yapılanmasına ilişkin daha önce gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 28 şüpheliden 11'i FETÖ üyeliği suçlamasıyla tutuklanmış, 17 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

TT’li 28 yöneticinin evinde de ‘1$’ çıktı

FETÖ’nün Türk Telekom Genel Müdürlüğü’ndeki yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin ev ve işyerlerinde ‘1 dolarlık’ banknotların yanı sıra özel iletişim sistemi “ByLock” programı da bulundu..

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı üzerine, FETÖ’nün Türk Telekom’da iletişim hatlarına yönelik saldırı yapacağı ihbarıyla, 20 Temmuz’da Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Şişli Gayrettepe’deki Türk Telekom Genel Müdürlüğü binasında arama yapmıştı. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de Türk Telekom Genel Müdürlüğü’nde, siber saldırılara yönelik inceleme başlatmıştı. Soruşturmada gözaltına alınan ve Türk Telekom’da yönetici olarak görev yapan 28 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından dün İstanbul Adalet Sarayı’na çıkarıldı.


 

Güncellenme Tarihi : 29.8.2016 12:03

İLGİLİ HABERLER